El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de dos anys i onze mesos de presó imposada a un jove per maltractar de forma habitual a la seva xicota, a qui va causar lesions en una pallissa que la van obligar a "estar dies sense anar a la seva casa familiar perquè els seus pares no veiessin" com tenia la cara. El jove ca arribar a posar "una catana al coll" de la víctima.

Condemnat per un maltractament reiterat

L'Alt Tribunal andalús resol així no admetre a tràmit el recurs de cassació interposat per la defensa i confirma en tots els seus pronunciaments la sentència de l'Audiència Provincial d'Almeria, que va considerar l'acusat com autor d'un delicte de maltractaments habituals, un altre delicte de maltractament concret en l'àmbit de la violència contra la dona i un tercer d'amenaces, relata Europa Press.

La sentència indica que el jove, des que va començar la relació el 2015, va controlar la jove tant en l'horari com "en amb qui es relacionava" i, en ocasions, la va colpejar i li va dir frases com que "si el denunciava la deixaria morta en vida, en una cadira de rodes, perquè sentís por".

Tribunal Suprem / Europa Press

Tribunal Suprem / Europa Press

A més relata que, uns mesos després d'iniciar-se la relació, quan ambdós "tornaven de la Fira d'Almeria", als voltants del domicili d'ell, es "va iniciar una discussió que va acabar amb un cop de puny que el processat va clavar a la cara de la jove". A continuació "la va tirar a terra i la va arrossegar fins a introduir-la a casa seva, la va portar al dormitori i va continuar colpejant-la al rostre i a tot el cos, donant-li puntades de peu i cops de puny mentre la despullava". La pallissa va cessar quan va arribar el seu company de pis.

La sentència assenyala que la víctima "va romandre uns dies sense anar a la seva casa familiar perquè no li veiessin la cara colpejada", malgrat que el pare va declarar durant el judici que quan va arribar "tenia la cara encara totalment inflada".

Fi de la relació

La relació va cessar després quan l'agressor va agafar la jove "fortament del coll i la va deixar caure, quedant-se ella a terra commocionada". Quan va despertar de la commoció, el jove va posar-li a més "una catana al coll mentre li deia que un dia d'aquests la mataria".

Al marge de la pena privativa de llibertat, el condemnat no podrà apropar-se a la seva exnòvia a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella per cap mitjà durant nou anys i indemnitzar-la amb 6.000 euros.