Els Mossos d'Esquadra van detenir a Banyoles (Pla de l'Estany) el passat divendres 15 de setembre un jove de 25 anys acusat d'haver-ne apunyalat un altre uns dies abans. La víctima, també en la vintena, va presentar-se a comissaria, passades les deu de la nit del dimecres dia 13, tacat de sang. El jove va explicar que acabava de rebre una punyalada durant una discussió, i que el seu agressor també li havia amenaçat de mort. Els policies van requerir l'assistència dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van aturar el sagnat i van traslladar la víctima a l'hospital Josep Trueta de Girona. L'endemà dels fets, va presentar una denúncia formal davant els Mossos, que van iniciar una investigació per aclarir el succés. 

Truca al timbre dels Mossos amb una punyalada a l'abdomen

Els dos joves, d'origen estranger, van enredar-se en una forta discussió al carrer de Barcelona, els motius del qual no s'han pogut esclarir. Agressor i víctima es coneixien, però això no va evitar que arribessin a les mans, amb un d'ells traient una navalla amb la qual va assestar una punyalada a l'altre. El ferit va aconseguir fugir, mentre l'autor de la ganivetada li cridava que el mataria. En comptes d'anar a urgències, va acabar trucant el timbre de la comissaria que els Mossos comparteixen amb la Policia Local de Banyoles, on va explicar tot el que havia passat. 

Malgrat la quantitat de sang que li cobria, la ferida no era molt profunda i no presentava un risc per la seva vida. Els sanitaris del Josep Trueta van poder tancar el tall amb dues grapes, i van ingressar-lo per mantenir-lo en observació durant la nit. L'endemà va rebre l'alta i va tornar a comissaria, en aquesta ocasió per presentar una denúncia formal contra el seu atacant. 

Tenia diversos antecedents

Els agents no van trigar molt a localitzar al sospitós qui, encara que va intentar amagar-se, no va abandonar el municipi. Finalment, va acabar detingut per un delicte de lesions i un altre d'amenaces. El noi tenia diversos antecedents, i el dia 16 va passar a disposició judicial.