Les fugues de les presons són, normalment, una utopia. És molt complicat que, amb les mesures de seguretat que utilitzen les presons a Europa, hi pugui haver fugues. Alguns presos ho han intentat tot per escapar-se de les seves condemnes, amb estratègies realment complexes, d'altres han optat per provar sort amb trucs senzills.

De fet, és un tema que ha estat recurrent a moltes pel·lícules o sèries com Prision Break. En la majoria dels centres penitenciaris de països desenvolupats hi ha diversos controls de seguretat diàriament i la presència de càmeres i funcionaris a les presons compliquen molt la possibilitat que algun s'escapi.

El pres que va intentar escapar-se d'una forma molt curiosa

Elhaj Diarrassouba, un pres de la presó de Five Wells a la ciutat de Northamptonshire, va intentar escapar-se del centre penitenciari amb un mètode realment simple i va ser descobert pels funcionaris abans de poder sortir de l'edifici.

El germà de Diarrassouba va anar fins a Five Wells vestit d'una forma realment curiosa, portava peces de roba molt similars que utilitzen els presos d'aquest centre penitenciari. A l'hora de les visites va anar a veure el seu germà i Elhaj li va lliurar un braçalet que porten per identificar-se perquè s'ho posés.

En aquell moment, el germà del pres se'n va anar cap a les cel·les amb la resta de reclusos, ho va fer tranquil·lament i actuant amb normalitat, per no aixecar sospites. Malgrat això, va ser descobert per un dels funcionaris de la presó, sent placat per darrere alhora que avisava els seus companys de les intencions d'aquests dos germans.

Carcel tw
Presó Five Wells / Twitter

No sabem el que anaven a fer en el cas que el seu pla hagués estat un èxit, ja que les possibilitats que el germà d'Elhaj Diarrassouba escapés després són realment improbables. Segurament, el que pretenien era canviar-se i que, un temps després, el germà anunciés davant de les autoritats que ell no havia de ser allà, encara que això impliqués haver comès un delicte ajudant a escapar a un pres.

Per què era a presó Elhaj Diarrassouba?

El protagonista d'aquesta curiosa història va ser detingut i empresonat amb una condemna de cinc anys per robar un cadell de buldog a Swansea (Gal·les) amb un ganivet a un home que es dedica a la cria d'aquesta raça de gossos. Diarrassouba i Joshua McCook, un amic seu, van intentar comprar el gos amb bitllets falsos, però van ser descoberts pel propietari.

Després que es negués diverses vegades a donar-los el gos, el van amenaçar amb un ganivet, però el venedor no es va rendir i va començar a forcejar amb els estafadors, fins que algunes persones van veure que la situació s'estava tornant molt violenta i van trucar a la policia.

McCook i Diarrassouba van aconseguir treure-li el cadell i es van escapar del lloc dels fets. Malgrat això, el propietari va ser capaç de recordar el número de la matrícula del vehicle dels criminals. En el judici contra els dos lladres, el senyor Moheiz, propietari del gos, va relatar que estava comptant els diners (uns 3.600 euros) quan es va adonar que els bitllets eren falsos, després el van amenaçar i van fugir ràpidament.

Poques hores després del robatori, els agents van trobar el vehicle al domicili de la xicota de Diarrassouba, que també vivia a Swansea i van aconseguir detenir els dos responsables del robatori.