Un jove de 27 anys de nacionalitat marroquina pres del centre penitenciari de Brians 2 es va escapar aquest dijous a la tarda mentre participava en una sortida programada amb un grup d'interns i formadors a una zona d'aigua entre Sant Llorenç d'Hortons i Gelida, a l'Alt Penedès.

Durant la sortida, aquest pres va aprofitar un moment de descuit i va marxar corrents, eludint així el control dels formadors. No està considerat un pres perillós, tot i que havia d'estar a la presó fins, com a mínim, inicis de 2022, que és quan acabava la condemna. Els responsables de la sortida van avisar al centre i des del centre penitenciari es va avisar als Mossos d'Esquadra.

Amb xancletes i corrent camps a través

A mitja tarda des de la sala de coordinació territorial van alertar a totes les patrulles de la policia catalana de la regió policial Metro Nord que l'intern s'havia escapolit, que anava amb uns pantalons curts blaus, samarreta blanca, xancletes i els braços plens de ferides.

El condemnat ja havia participat en diverses sortides programades per aquest centre penitenciari, sempre sense haver generat cap incident.

Segons les informacions que havien facilitat des del centre, l'intern havia iniciat la seva fugida en direcció mar, cap a Gelida, per les vies de l'AVE. A més de la fotografia del jove, la policia també disposava d'informació sobre d'on és veí el noi. Segons constava a la seva fitxa policial està empadronat a Molins de Rei, on té domicili.

Detingut a Gelida

Els Mossos d'Esquadra van activar diverses patrulles i van reforçar la recerca de l'home amb l'activació també de l'helicòpter dels Mossos, amb base a Sabadell. L'aparell va resseguir la part nord de Gelida per ajudar a trobar l'home. 

Quan faltaven pocs minuts per les deu de la nit, agents de l'Àrea de Recursos Regional Operatius (ARRO) dels Mossos van poder-lo localitzar, identificar i detenir en uns camps propers a la zona urbana de Gelida. No consta cap incident destacat durant les menys de dues hores que va estar en "llibertat".

El jove de 27 anys va ser arrestat. Després de comunicar la detenció al jutge de guàrdia de Martorell, de qui depèn territorialment la presó de Brians, el magistrat va ordenar el reingrés del fugat de nou a la presó. Serveis Penitenciaris analitzarà la fuga i sancionarà, segons marca en el règim intern de la presó, al jove escapolit.

Zakaria Sbarhi, un perillós pres escapat de Brians 2

El dia 20 d'abril de 2021 un altre pres Zakaria Sbarhi, de 22 anys, va aprofitar un permís ordinari i no va tornar al centre penitenciari on complia condemna per un homicidi i ningú més n'ha sabut mai més res. La policia creu que pot haver sortit del país.

El jove, de nacionalitat marroquina que tenia 19 anys quan va ser detingut, va ser condemnat el 3 de desembre de 2018 per un crim que va cometre el dia 7 de setembre de 2017 al Pou de la Figuera, al centre de Barcelona, concretament, a la zona de Santa Caterina.