Un jove de 20 anys que havia de ser traslladat des del centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres, a l'hospital de la capital de l'Alt Empordà, es va escapar dels Mossos d'Esquadra.

La fugida, però, va ser efímera i els mateixos agents el van poder detenir en un parc de la ciutat, a menys de 500 metres en línia recta d'on havia començat l'evasió.

Va arrencar a córrer quan van arribar a l’hospital

Al voltant de dos quarts d'onze de la nit d'aquest dilluns una patrulla de l'Àrea Penitenciària (APEN) dels Mossos d'Esquadra, que donen servei a la presó de Figueres, van rebre l'encàrrec de traslladar un intern, de 20 anys i originari del Marroc, a l'hospital de Figueres per fer-se una visita mèdica. Quan es tracta de visites no d'emergència, per tant, que no les fa una ambulància, són agents dels Mossos qui s'encarreguen de la custòdia dels interns fins al centre mèdic.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, quan el cotxe patrulla va arribar a l'hospital i van baixar el pres, aquest va arrencar a córrer. En qüestió de minuts els mateixos agents que s'encarregaven del trasllat van poder-lo localitzar al Parc-Bosc, a tocar de l'hospital. Un cop recuperat, el van tornar a l'hospital, on va ser visitat pel metge, tal com estava previst.

cotxe mossos comissaria

Els Mossos s'encarreguen del trasllat de presos a l'hospital en visites no urgents / ElCaso.cat

No es tracta d’un pres perillós

No es tracta d'un pres perillós i no consten intents de fuga anteriors. La policia catalana ha posat en coneixement de Serveis Penitenciaris aquesta evasió frustrada per si cal revisar el seu règim penitenciari. No ha transcendit si el pres està condemnat o està en presó provisional ni tampoc per quin delicte va ser enviat a presó.