Agressió sexual a una funcionària a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. Justícia investiga una agressió que es va produir aquest dilluns al matí en un lavabo exclusiu per a treballadors de l'entorn penitenciari quan un pres, aprofitant que la porta estava mig oberta per falta de llum, va entrar-hi.

Va entrar en un lavabo exclusiu per funcionaris

La funcionària de presons van recriminar al pres que fos en aquell lloc i li va dir que sortís, però ell no va fer cas a les ordres i li va agafar la mà de la dona i la va posar a l'interior dels seus pantalons, obligant-la a tocar-li els genitals, segons la denúncia que ha fet el sindicat CSIF.

Tot i que la dona es va poder apartar del pres, l'intern la va agafar per les espatlles perquè li fes un petó en la boca. La dona va entrar en un episodi de pànic, tal com denúncia el mateix sindicat. La zona on es va produir l'agressió és un lavabo que està al mateix mòdul on fan vida els interns, però que només pot ser utilitzat pels funcionaris. L'intern, més tard, va tornar a insistir en l'agressió. Va acostar-se a la dona i la va convidar a anar a la seva cel·la.

Home de nacionalitat espanyola molt conegut a les presons catalanes

L'intern, que és un home de nacionalitat espanyola d'uns 50 anys, molt conegut a les presons de Catalunya, va ser aïllat i traslladat ahir mateix de centre, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

En arribar a la nova presó on va ser enviat va entrar, de manera preventiva, en aïllament, a l'espera que les investigacions avancin i se li imposi una sanció que, tenint en compte la gravetat dels fets, serà de setmanes o mesos. A la presó una agressió sexual, un homicidi o un motí són tres dels fets més greus que pot protagonitzar un intern.

Els Mossos d'Esquadra no han aclarit si la funcionària ha presentat denúncia. De manera paral·lela, Justícia ha obert una investigació per aclarir els fets.

“Bonisme” de Justícia amb els presos violents

Des de CSIF Presons es critica el "bonisme" de l'administració amb els presos i lamenten que "aquesta política disciplinària laxa que estan instaurant a les presons catalanes, amb els presos conflictius, fa que la seguretat de funcionaris i interns estigui en perill", posant d'exemple l'agressió sexual que ha patit la funcionària de Quatre Camins.