Les imatges d'una detenció a Benidorm han causat polèmica en veure amb la violència que actuaven els agents de la Policia Nacional sobre la detinguda. Una testimoni va gravar des de la seva finestra l'arrest a cops d'una jove que vulnerava el toc de queda en una plaça de Benidorm.

 

Dos policias apallissen una jove a Benidorm

Els fets es van produir la nit del dimecres 24 de març a les 22:15 hores en un parc de la localitat alacantina.

En l'enregistrament es pot veure els agents reduint la jove al terra durant més de 40 segons. Un d'ells li dona una puntada de peu per tirar-la a terra i posteriorment la colpegen diverses vegades amb la porra.

Pallissa policies en Benidorm / @FonsiLoaiza

Pallissa policies en Benidorm / @FonsiLoaiza

Fátima Benmoussah, testimoni de la detenció, ha assegurat al programa 'Cuatro al Día' que quan va deixar de gravar va observar com els policies "trepitjaven les mans" a la detinguda i, finalment, van arribar tres furgonetes policials més. "No sé el que haurà fet però no crec que hi hagi cap, cap, cap raó per aquesta pallissa," comenta la testimoni.

Versió de la Policia Nacional

Per la seva part, la Policia Nacional ha confirmat la detenció de la jove i ha comunicat que els policies van actuar d'aquesta manera després de patir una agressió per part de la dona. A més, especifiquen que la detinguda també es trobava al carrer sense mascareta i fora del toc de queda. Ara, s'ha obert una investigació policial per aclarir el succeït.

De nou les forces de seguretat s'aferren a uns fets no provats. Fa unes setmanes, a Linares, dos agents de la Policia Nacional van clavar una pallissa a un home i a la seva filla menor en ple carrer. També van al·ludir que va ser la víctima el que va començar la baralla. Al vídeo tan sols s'aprecia la brutal pallissa a l'home i a la seva filla per part dels agents, fora de servei en aquell moment.

De tota manera, la Policia Nacional ha obert un expedient als dos agents de Benidorm per la seva intervenció més que reprotxable i els ha pres declaració.

Aquestes actuacions seran remeses al jutjat, perquè siguin les autoritats judicials els qui determinin si la referida intervenció policial va incórrer en irregularitats i si els agents mereixen retret penal.