El cos de la Policia Nacional castigarà els agents que facin servir l'uniforme o indumentària de la feina a les xarxes socials.

Els policies no podran lligar més amb uniforme

Segons la normativa del Cuerpo Nacional de Policía, utilitzar l'uniforme està prohibit per a qualsevol ús que no tingui a veure directament amb la feina policial.

Fa dos anys que els agents van rebre circulars informant de les conseqüències de fer servir la indumentària per a fer-se fotos de postureig i pujar-les a les xarxes socials.

Policía Nacional / EFE

El cos de policia de l'estat espanyol sancionarà els agents enxampats amb l'uniforme a les xarxes socials / EFE

Fins a tres mesos sense feina ni sou poden aplicar-se a la persona del cos que faci servir l'uniforme, la placa o la pistola i les mostri en qualsevol de les múltiples xarxes socials que ens omplen el mòbil avui dia.

Ni fotos a Tinder amb la pistola ni balls de TikTok amb manilles

Per tant, els agents de la Policia Nacional no podran fardar amb una armilla antibales o una pistola als seus perfils personals de Facebook, Instagram o Twitter.

I això s'estén ara a les noves aplicacions: no es podran posar fotos vestits de policia al Tinder, l'app per lligar amb més èxit.

Tinder / Archivo

Utilitzar l'uniforme a les fotos de Tinder es podrà sancionar amb mesos sense sou / Arxiu

Ja no podran rebre "m'agrada" per fotos en plena acció policial ni lligar amb fotos que fomentin el mite eròtic del poder policial.

Manilles oficials, pistoles reglamentàries i uniforme queden vetats com a arma de seducció online.

Agents investigats i denúncies de companys

Tampoc podran vestir-se amb l'uniforme per ballar a TikTok, l'aplicació multimèdia de vídeos que arrasa des de fa poc menys d'un any.

L'aparició en àmbits personals o informals amb la roba de la feina és considerada pel cos policial com una falta de seriositat i respecte.

TikTok / Archivo

Els balls a TikTok ja no podran incloure armes reglamentàries ni plaques ni roba policial / Arxiu

Segons informa ABC, ja n'hi ha agents investigats per això, uns fets que es consideren falta greu dins el cos.

Càrrecs dins el cos declaren a NIUS que "és lamentable que no hi hagi ningú que controli aquest tipus de comportament" i que "la majoria de sancions i investigacions es porten a terme després de la denúncia d'un altre agent, que elabora una queixa formal".