La Policia Nacional demana col·laboració ciutadana per trobar el Derek, un home que fa 15 anys que està en crida i cerca per un crim al Regne Unit. Va matar d'un tret un cambrer el 2007 i, des de llavors, se li ha perdut completament el rastre, però hi ha moltes sospites que està amagat a Espanya i és un dels fugitius més buscats d'Europa.

Derek McGraw Ferguson té 58 anys i és la persona més buscada d'Escòcia. Està en crida i cerca per assassinar Thomas Cameron, un cambrer d'un bar de Glaslow. Segons la investigació policial, la víctima i l'assassí van tenir una discussió al bar i van sortir fora a seguir escridassant-se. Va ser llavors quan el Derek li va disparar al pit

Derek McGraw Ferguson / Policía Escocia
Derek McGraw Ferguson és un dels fugitius més buscats del Regne Unit i la Policia Nacional pensa que podria estar amagat a Espanya / Policia d'Escòcia

El fugitiu també està implicat en l'assassinat d'un cambrer a Escòcia

El Thomas no va actuar sol, ho va fer amb un amic seu que es deia Billy Bates i que, setmanes després, va ser trobat mort en estranyes circumstàncies en un bidó de benzina. La Policia d'Escòcia té moltes sospites que aquest perillós fugitiu també està implicat en l'assassinat del cambrer.

Ofereixen una recompensa de 5.800 euros

Les autoritats del Regne Unit ofereixen una recompensa de 5.800 euros a la persona que descobreixi el seu amagatall. La Policia Nacional pensa que podria estar amagat a Espanya, sobretot a la zona de Costa del Sol (Màlaga) que és un dels destins preferits dels fugitius.

Descripció física de ​Derek McGraw Ferguson

Derek McGraw Ferguson actualment té 58 anys i té dos trets distintius. El primer és que li falta una part de l'orella esquerra i, el segon, és la seva estatura: és molt baixet i mesura entre 1,55 i 1,60 metres. . És calb, però podria portar una perruca o un implant de cabell per evitar ser reconegut. Quan va ser vist per última vegada tenia tres tatuatges al braç esquerre, concretament un cor, una daga i una fletxa, explica La Opinión de Màlaga.

La Policia Nacional dona per fet que ha falsificat els seus documents d'identitat per evitar ser descobert. Tot i que pensen que és molt probable que estigui amagat a la província de Màlaga, tampoc descarten que estigui a Portugal o altres països de la Unió Europea.

"Es busca per homicidi, li falta part de l'orella esquerra, és perillós i pot anar armat"

"Es busca per homicidi, li falta part de l'orella esquerra, és perillós i pot anar armat. Si tens informació sobre ell envia un correu a losmasbuscados@policia.es o truca al 091", diu la Policia Nacional en una piulada, que ha corregut com la pólvora en les xarxes socials.