Un tribunal londinenc ha condemnat aquest dijous a cadena perpètua al policia que el març passat va raptar, violar i assassinar Sarah Everard, una jove de 33 anys que tornava a casa caminant al sud de Londres.

Wayne Couzens, el policia violador i assassí

Wayne Couzens, de 48 anys i pare de dos fills, s'enfronta a la condemna més severa que hi ha en el sistema judicial britànic, reservada pels criminals més perillosos, i passarà la resta de la seva vida entre reixes.

La tarda del passat 3 de març, després de completar un torn de 12 hores, l'oficial va deambular en un cotxe pel centre de Londres amb l'objectiu de "caçar una dona solitària per segrestar-la i violar-la", en paraules del jutge.

Wayne Couzens policia assassí Sarah / Cedida

Wayne Couzens policia assassí Sarah / Cedida

Així va ser com va topar al barri de Clapham amb Sarah Everard, que tornava caminant a casa després de quedar amb una amiga a uns 4 quilòmetres.

Segons la investigació policial, Couzens va utilitzar les seves credencials i autoritat com a policia per arrestar la jove per suposadament trencar les restriccions pel coronavirus. En aquell moment Anglaterra estava sota confinament.

Couzens es va emportar a Sarah emmanillada al seu cotxe, davant de la mirada d'alguns transeünts que van creure veure una detenció en lloc d'un segrest, i la va conduir fins als voltants de Kent (sud-est d'Anglaterra), a uns 125 quilòmetres, on la va violar en una zona boscosa d'Ashford i la va assassinar escanyant-la amb un cinturó reglamentari de policia.

Sarah Everad / Twitter

Sarah Everad / RRSS

Couzens va cremar el cos d'Everard i es va desfer de les restes llançant-los en un estany proper, tal com van descobrir els agents una setmana després, amb l'ajuda de gossos rastrejadors.

Commoció i fúria al Regne Unit

L'assassinat va desfermar la fúria de les dones al Regne Unit, amb nombroses protestes en defensa de carrers segurs i lliures de masclisme, i va prendre la metxa de l'escepticisme contra la policia, embolicada en polèmica per com va dissipar les manifestacions brutalment en ple confinament.

El jutge Adrian Fulford va descriure les circumstàncies del cas com "grotesques" i va dictaminar, des del tribunal penal d'Old Bailey, que la gravetat era tan "excepcionalment alta" que justificava l'ordre de cadena perpètua per Couzens.