La Policia Local de Sitges busca un serval (Leptailurus serval) que s'ha escapat de casa d'un veí de Sitges i que, de moment, no ha aparegut.

Aquest gat salvatge, de la raça Savannah, segons detalla la policia en la seva crida d'ajuda, és manso i no és perillós, però igualment, des de la policia es demana ajuda per trobar-lo i controlar-lo, tenint en compte que no es tracta d'una espècie autòctona a casa nostra. Segons les imatges de Policia de Sitges, el serval porta un collar de color negre.

Serval Leptailurus serval dos

Imatge d'arxiu d'un gat Leptailurus serval, com el que es busca a Sitges / Wikpedia

El gat vivia amb els seus propietaris en una casa de Sitges i fa pocs dies s'ha escapolit i ara mateix està en cerca i captura. Tot i no ser perillós, el seu aspecte, de gat salvatge, pot provocar algun ensurt.

Aquest animal, de raça Savannah, està domesticat, però acostumen a ser altament actius i d'instint de caça. El preu, evidentment, no és com el d'un gat comú. El preu d'un gat salvatge serval pot arribar als 5.000 euros, segons han explicat experts veterinaris a ElCaso.cat.

És un animal salvatge originari del centre d'Àfrica que viu en àmbits controlats o zoològics a casa nostra. No és habitual tenir-lo com un animal de companyia en una casa, però el cas de Sitges ens demostra que hi ha gent per tot. És d'aspecte semblant a un lleopard, és ràpid, àgil i molt bon nedador.

Col·laboració ciutadana per trobar-lo

Des de la Policia de Sitges es demana col·laboració ciutadana per localitzar aquest felí. Han posat a disposició el telèfon de la comissaria, el 938110016, i també el 112.

A més de contactar amb la policia de la ciutat, també es pot avisar als Agents Rurals, el cos que s'encarrega del control natural a càrrec de la Generalitat de Catalunya, o el Seprona de la Guàrdia Civil. Els dos cossos també han rebut l'alerta i estan treballant en la recerca.

Un gat salvatge

Si bé el serval de Sitges pot haver canviat els seus hàbits per haver viscut en captivitat, aquest gat salvatge és depredador i s'alimenta de bestioles -rosegadors o aus-, com la majoria dels felins. Pot arribar a mesurar un metre i pot pesar entre 8 i 18 quilos. Té el cap petit i una cua no molt llarga.