Nova polèmica per l'actuació de quatre vigilants de seguretat de Renfe després que reduïssin amb violència un home a l'interior de l'estació de plaça Catalunya de Barcelona. Els fets van tenir lloc aquest dimecres, al voltant de les sis de la tarda, i les imatges enregistrades per diversos testimonis ja s'han fet virals a les xarxes. Al vídeo, s'hi pot veure com un home s'encara amb els quatre vigilants i aquests l'intenten reduir. Un d'ells el fa caure, el colpegen i el pressionen contra el terra per intentar que no es mogui i poder-lo emmanillar.

Diversos ciutadans que hi havia a la zona per agafar el transport públic, davant la violència de l'escena, van demanar que el deixessin anar i que no fossin tan violents. Els vigilants, però, es van encarar amb els qui intentaven ajudar el noi i els van demanar que els deixessin fer la seva feina. A alguns d'ells, fins i tot, els van arribar a empènyer perquè s'havien acostat massa. Aprofitant la tensió del moment, el jove va intentar escapar-se, però els guàrdies de seguretat van fer servir encara més violència per reduir-lo, fins al punt que el van deixar en calçotets i sense el calçat.

 

L'home intentava desempallegar-se dels vigilants, mentre alguns testimonis l'intentaven ajudar i, fins i tot, provaven de sostreure-li la porra a un dels guàrdies. Finalment, el jove va aconseguir treure's els guàrdies del damunt i s'hi va tornar a encarar, però la resta d'usuaris del tren se'l van endur i el van fer seure a un banc per intentar que es tranquil·litzés.

Els vigilants de seguretat han presentat una denúncia per lesions

Des d'ADN Sindical apunten que l'home es dedica al top manta, i que es va ficar dins l'estació de tren per la pressió de la Guàrdia Urbana. Va ser aleshores —després d'entrar sense pagar i mentre es dirigia cap a les vies— que el van intentar aturar, però ell es va encarar amb els vigilants i els va amenaçar. Davant els crits, la gent va començar a gravar amb el mòbil com els vigilants el reduïen. Arran de l'actuació, els guàrdies de seguretat van acabar a l'hospital amb diverses mossegades i s'ha presentat una denúncia per lesions a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Renfe ordena que s'obri un expedient

Per la seva banda, Renfe ha sol·licitat a Sureste —empresa a la qual pertany el personal de seguretat— que els obri un expedient informatiu i els aparti del servei de manera immediata, l'única acció que pot fer la companyia ferroviària, en ser treballadors d'un servei extern. "No tolerem cap actitud, ni verbal ni física, que pugui atemptar contra la integritat dels nostres viatgers, independentment del fet anterior que s’hagi produït", apunten des de Renfe.