El sorteig de Nadal té unes imatges que es repeteixen cada any i són en la memòria de tots. Famílies i amics abraçats celebrant que els ha tocat un gran premi i, afortunadament, podran permetre's diversos capricis o fins i tot començar una nova vida de rics.

També és molt freqüent conèixer algú a qui li hagi tocat alguna cosa o haver passat per davant d'algun bar o restaurant en el qual han venut un dels números que ha estat premiat amb un dels premis importants.

Tot i això, el més normal és que no hàgim tingut la sort de poder celebrar un resultat favorable en aquest sorteig mai. Les possibilitats són mínimes, però això no desanima la població espanyola, que cada 22 de desembre espera que els nens de San Ildefonso cantin el seu número i poc temps després facin el mateix amb una xifra rellevant.

Els números que no han estat premiats

Recentment s'han fet escoltar un grup de persones que reclamen que els nens de San Ildefonso van cantar els seus números, però no els han deixat reclamar els seus premis. Aquest grup afirma tenir proves que corroboren que, en efecte, els seus números van ser citats.

De fet, s'han registrat fins a 56 casos de persones que asseguren que els seus números van ser cantats pels nens i que realment no es tractava del seu bitllet, ja que va ser un error. Alguns d'ells han parlat amb els companys de Cuatro per donar la seva versió dels fets.

Reacció viral d'un nen després de l'error del seu germà en el Sorteig / Telecinco

Sorteig de Nadal / Telecinco

Un dels afectats és clar: "T'emportes una gran alegria i després et trobes amb el desengany que no tens res". D'altra banda, una dona que també reclama el seu premi va més enllà amb la seva afirmació: "Ens diuen que van ser números mal cantats, però 56 números mal cantats, em sona a estafa".

Si sumem el valor dels premis que reclamen aquestes 56 persones ens adonarem que la xifra total és d'uns 9 milions d'euros. És per això que aquestes persones s'estan mobilitzant, alguns consideren que se'ls ha estafat.

La representant legal dels reclamadores

Els companys de 'Cuatro al día' van parlar amb Olga Mayoral, advocada que representa les persones que reclamen que el seu número no ha estat premiat encara que els nens el cantessin. Mayoral va comentar que moltes persones van començar a contactar amb ella després de sentir-se estafats: "Comencem a rebre trucades i mail de moltes persones i vam veure la necessitat de revisar de dalt a baix el sorteig i descobrim que són, res més i res menys, 56 números que es van comptar i ara no apareixen en la llista oficial," va dir.

Mayoral ha demanat serietat, creu que els seus clients tenen raó en queixar-se: "Estem disposats a arribar fins al final amb això. És un sorteig milionari, no estem parlant d'un joc entre amics. No coneixem precedents d'aquest tipus, però a partir d'aquí la gent es fa moltes preguntes".

Finalment, l'advocada comenta que potser és necessari canviar el sistema, ja que hi ha massa errors i aquests han provocat que moltes persones s'hagin il·lusionat per a res: "Està clar que el sistema no funciona", va dir la jurista.