La Loteria de Nadal d’aquest 22 de desembre ha esquitxat poc Catalunya. Després de dos anys seguits amb la grossa tocant al Baix Camp, aquest any 2021 ha passat de llarg i ha regat, sobretot, Madrid. Segons les dades de Loterias y Apuestas del Estado, les diferents comarques del país han rascat uns 35 milions d’euros. Calella i Granollers ha estat dels pocs llocs on la sort ha somrigut. Però hi ha un agent dels Mossos d’Esquadra de Barcelona que s’ha fet ric.

Quan els agents surten de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) s’emporten diverses coses, formació, l’uniforme i també un número que els acompanyarà tota la seva carrera. 

Tot i que el cos dels Mossos d’Esquadra no supera els 18.000 agents, els números ja han passat el 22.000. Aquest número molts cops es converteix en un fetitxe pels policies i, alguns cops, no sempre, el juguen a la loteria. I alguns cops porta sort.

El tercer premi

Aquest any el tercer premi de la Loteria de Nadal és el TIP, com es coneix en l’argot policial el número de la Targeta d’Identificació Policial, d’un agent de la Unitat de Seguretat Ciutadana d’una de les nou comissaries de Barcelona. És un agent que fa el seu servei de paisà, segons ha pogut saber ElCaso.cat, i que va comprar sis dècims del seu TIP per repartir entre la família. I ha fet sort. Cada dècim rebrà 50.000 euros. Un total de 300.000 euros que ajudaran a passar un bon Nadal a la família del policia.

Són molts els policies que juguen el seu TIP a diversos jocs d’atzar com la Loteria de Nadal o la Grossa de Cap d’Any. Tot i això, aquest any, només ha pogut guanyar aquest agent. Cap dels altres premis grans del sorteig d’aquest 22 de desembre ha pogut tocar a cap agent dels Mossos que hagués jugat amb el seu número de placa. 

El 19.517, el tercer premi, venut sobretot a València

Més enllà dels sis dècims del 19.517 que va comprar l’agent dels Mossos d’Esquadra per seguir amb la tradició de jugar amb el seu número de placa, la majoria d’aquests números s’han venut a l’administració de loteria del carrer de Xàtiva de València. Es van vendre 103 sèries d’aquest número, un fet que, fent els càlculs, fa pujar la xifra repartida a València a més de 50 milions d’euros.

Trapero no hauria rascat tampoc cap euro

El TIP del major Trapero, ara ja no cap del cos, és el 1899. Podria haver comprat algun dècim amb el seu número de placa —que també és l’any de fundació del FC Barcelona—, el 01.899, però no hagués estat de sort. Ni cap dels premis grans ni tampoc els premis de 1.000 euros per sèrie li han somrigut al número de l’excap del cos.