La Policia Nacional va detenir el passat dijous 16 de febrer una jove de 27 anys per un presumpte delicte d'abandonament de menors. L'arrestada deixava sola la seva filla de 4 anys cada nit mentre ella marxava a treballar, en una jornada laboral que comença a les deu de la nit i no acaba fins a les quatre de la matinada. Una veïna va avisar a la policia després de diverses nits consecutives, escoltant els plors de la nena.

La menor quedava abandonada cada nit a casa seva, en un pis compartit del districte de Ciudad Lineal de Madrid. Les condicions de l’habitatge eren deplorables, amb molta brutícia per tot arreu i la nevera buida. Des que la van rescatar els agents, la nena està a càrrec d’un centre d’acollida. La seva mare va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

No havia menjat en tot el dia

Segons recull El País, una veïna del mateix edifici va trucar als serveis d'emergències informant que feia una hora que escoltava com una nena no parava de plorar, i que semblava que no hi havia ningú a càrrec seu. En arribar els agents, la petita no els va deixar entrar, temorosa en un primer moment d'obrir la porta a desconeguts. Un cop identificats com a policies, la nena va descórrer el pestell. La policia es va trobar que era sola, envoltada d'escombraries i amb la nevera i el rebost buits.

En interrogar-la es van assabentar que la menor no havia menjat res en tot el dia llevat d'un tros de pa, i que allò era habitual quan la seva mare havia d'anar a treballar. També els va explicar que ella i la seva mare no vivien soles, sinó que compartien pis, però que la gent que ocupa les altres habitacions gairebé sempre eren fora de casa.

En situació irregular 

Després de deixar la nena en un centre d’acollida, van cercar la seva mare. La van trobar al seu lloc de treball, una discoteca del districte d’Usea-Villaverde, on estava empleada de manera il·legal, sense estar donada d’alta a la seguretat social. La jove va confessar que no era la primera vegada que s’havia vist obligada a deixar la seva filla sola a casa, ja que no tenia ningú que pogués cuidar-la durant les nits.

Després d'identificar-la, van trobar que era d'origen colombià i que havia arribat a Espanya en situació irregular. Per aquesta raó, al càrrec d'abandonament de menors han afegit també un altre d'infracció administrativa de la llei d'estrangeria. Ha quedat en llibertat amb càrrecs, però ha perdut la custòdia de la petita.