Els ciutadans de la ciutat de Tupelo, a l'estat de Mississipí (Estats Units d'Amèrica) s'han endut un bon ensurt en veure, des de primera hora del matí, una avioneta pilotant de forma erràtica i a una alçada molt baixa, planejant en cercles sobre el centre comercial de la ciutat, el West Marine, pertanyent a la cadena Walmart. El pilot de l'avioneta ha emès un missatge en el qual amenaçava d'estavellar-se contra l'establiment comercial, motiu pel qual les autoritats policials de Tupelo han evacuat la zona, demanant als veïns que no s'hi apropin fins que la situació estigui resolta. Per ara, es desconeixen les motivacions del pilot per amenaçar de cometre aquest acte, que té lloc just pocs dies abans que es commemorin els atacs terroristes de l'11S, que van assolar i commocionar el país. En aquests instants, el pilot de l'avioneta ja ha estat detingut. 

L'avioneta ha començat a volar en cercles a les cinc de la matinada

La policia local de Tupelo ha comunicat els fets a través de la seva pàgina oficial de Facebook: "Aproximadament a les cinc del matí, el departament de policia de Tupelo ha estat notificat que el pilot d'un avió, possiblement un King Air, estava sobrevolant Tupelo. El pilot ha fet contacte amb l'E911 i està amenaçant d'estavellar-se intencionadament contra el Walmart de West Main", començava el comunicat policial. "El departament policial de Tupelo ha treballat per evacuar les botigues i dispersar les persones tant com sigui possible. El departament també ha tingut la possibilitat de començar a parlar amb el pilot de forma directa", continuava, afegint que: "En aquests moments, la situació es manté en curs, amb el departament policial i tots els serveis d'emergències de la nostra àrea en alerta. S'ha demanat als ciutadans que evitin la zona fins que estigui tot net, ja que amb la mobilitat d'un avió d'aquest tipus la zona de perill és molt més gran que la mateixa ciutat de Tupelo". 

tupelo avioneta amenaça estavellar se walmart
La policia local de Tupelo ha emès un comunicat a Facebook per alertar de la gravetat de la situació. / Foto: Tupelo Police Department

Les autoritats sospiten que el pilot hauria robat l'avioneta

Les autoritats creuen que l'avió, que hores després han pogut saber que era un Beechcraft King Air C90A, va ser robat. Ara per ara, treballen amb la hipòtesi que el pilot que amenaça d'estavellar-se és un treballador de l'aeroport local, però continuen investigant per conèixer la motivació darrere d'aquestes amenaces. Malgrat que el pilot ha estat detingut, no ha transcendit més informació sobre la seva identitat o les seves motivacions. 

El pilot ha volat durant hores i les autoritats temien que se li acabés el combustible

El pilot porta volant en cercles per sobre de la ciutat de Tupelo aproximadament tres hores, des de les cinc del matí (hora local als Estats Units d'Amèrica), quan s'ha rebut la primera amenaça per part del pilot. Les autoritats que treballen en la situació temen que el pilot es quedi sense combustible i, en lloc de dur a terme un aterratge d'emergència, compleixi les seves amenaces i s'estavelli contra el centre comercial. 

Per altra banda, el so de l'avioneta sobrevolant intensament l'espai aeri de Tupelo ha fet que els veïns de la ciutat es despertin. Molts d'ells es mostren atemorits davant la situació, segons ha recollit l'agència The Associated Press. "Mai he vist res com això en aquesta ciutat", ha declarat una veïna, afegint que "És una manera espantosa de despertar-se un dissabte al matí". Molts dels curiosos han sortit a veure què passava, trobant-se amb l'avioneta volant de forma erràtica i a molt poca alçada del terra. 

L'avioneta vola en cercles i de forma erràtica per sobre el centre comercial de Tupelo. / Vídeo: WCBI News

El governador de l'estat de Mississipí confirma que l'avioneta ha aterrat amb seguretat i no hi ha cap persona ferida

Tate Reeves, el governador de l'estat de Mississipí, ha confirmat a través de Twitter que l'avioneta ha aterrat amb seguretat i que ningú ha resultat ferit a conseqüència del seu erràtic vol i les amenaces proferides d'estavellar-lo.  "L'avió que sobrevolava el nord de Mississipí ha aterrat. Agraït perquè la situació s'hagi resolt i perquè ningú ha resultat ferit. Un fort agraïment a les forces de l'ordre locals, estatals i federals, que han gestionat aquesta situació amb extrema professionalitat", ha escrit a Twitter.

tuit tate reeves avioneta amenaça estavellar se walmart
El governador de Mississipí agraeix la tasca de les forces de l'ordre. / Font: Twitter