Pilar González, la professora de 'mates' de l'IES Guadalpín de Marbella "era una gran professional". La dona, de 43 anys, va morir després de vacunar-se amb l'AstraZeneca a causa d'una hemorràgia cerebral.

Pilar, la professora morta després de la AstraZeneca

Pilar era una professora de 43 anys que treballava en l'Institut d'Educació Secundària Guadalpín de Marbella.

Segons lamenta el centre educatiu, "era una gran professional i trobarem a faltar el seu tracte afectuós i la seva vàlua professional i personal".

Durant el curs de 2020, quan els alumnes estaven a casa confinats, ella havia aprofitat per autoformar-se en ensenyament a distància.

Guardava infografies i vídeos sobre com gestionar la nova situació educativa després del pas de la Covid-19. Era professora de matemàtiques, tutora de 3r de l'ESO i amant de la innovació educativa. "Aquí a Marbella la coneixem tots de tota la vida", afermen fonts de l'institut Río Verde, en el qual solia treballar fa un parell d'anys.

Marbella es commociona amb la mort de Pilar

Marbella es va estremir quan la dona, mare de dues filles, va morir. El 3 de març havia rebut la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus. Els efectes secundaris encara no es coneixien.

Vacuna Pzifer / Christian Emmer

Pilar va rebre la vacuna d'AstraZeneca el 3 de març i va morir després d'una operació d'urgència i un coma induït / Chris Emmer

Després d'unes hores de ser vacunada, Pilar va acudir a Urgències d'un centre sanitari privat amb forts mals de cap.

Aquest símptoma sí que s'associava a la reacció de la vacuna, però no van donar més importància que la pròpia reacció a la vacuna.

Dos TAC i una operació d'urgència

Va estar dos dies de baixa a causa d'aquests símptomes i el 8 de març es va reincorporar malgrat continuar trobant-se malament. Després de 10 dies, en els quals tenia el mateix símptoma, el 13 de març, li van realitzar un TAC, que no va revelar res.

L'endemà va tornar. Va ser allà quan el van detectar un ictus, una hemorràgia massiva que requeria una operació urgent. Durant la intervenció se li va descobrir també un edema. Va sortir de sala d'operacions en coma induït i aquest dimarts, Pilar va morir. Ara s'investiga si hi ha relació entre la vacuna i la mort de la dona.

Homenatge Pilar / Cedida

La dona, de 43 anys, va morir després d'haver-se vacunat contra la Covid-19 a causa d'una hemorràgia cerebral / Cedida

Aquest matí, els alumnes i professors de l'institut, commocionats per la seva mort, han fet un homenatge en el centre, amb flors i un petit altar. Els alumnes de tercer d'ESO del qual era tutora li han escrit cartes a la família de Pilar.