James, un nadó escocès de 14 mesos ha mort després d'una lluita contínua sobre uns tumors cerebrals "mai vistos" pels metges.

James, d'un any, mor de càncer

La mare i el pare de James Parker, Dean i Holly, no tenien idea que uns tumors estaven creixent al cervell del seu fill fins que va ser massa tard.

Tot va començar el passat 24 de febrer, quan el nen va començar a vomitar de forma constant.

La parella, d'Auchterarder a Perthshire, va portar James a un metge de capçalera.

Originalment es va pensar que James es podria haver empassat una cosa que li estava provocant el vòmit.

James Parker mort / Cedida

James Parker tenia 14 mesos i va acabar morint després de detectar-li un càncer amb molts tumors molt avançats / Cedida

Tanmateix, després que els escàners suggerissin que hi podria haver una cosa més greu, va ser traslladat al Royal Hospital for Sick Children d'Edimburg el 26 de febrer.

Tumors a tots els nervis del cervell

Va ser allà on els escàners de ressonància magnètica van revelar un tumor cerebral que estava pressionant un nervi al cap de James.

Va resultar ser medul·loblastoma, un càncer agressiu que la quimioteràpia no pot tractar, es pot utilitzar radioteràpia, però a la família se li va dir que era poc probable que James sobrevisqués al tractament.

Altres exploracions van revelar que hi havia tumors en gairebé tots els nervis del seu cervell que controlaven la parla i la seva capacitat per caminar.

Més tard es van descobrir més tumors a la seva columna vertebral.

James va ser sotmès a una cirurgia intensiva el dimecres 3 de març, on els cirurgians van descobrir la veritable gravetat dels tumors que cobrien part del seu crani.

Durant la intervenció, el nen va començar a dessagnar-se i els metges van treballar durant hores per salvar-lo la vida.

Sis hores d'operació acaben en coma i parada cardíaca

"Crec que hi havia uns 27 neurocirurgians i anestesistes treballant per salvar-lo", va declarar el seu pare, Dean, a mitjans locals. "El seu cor es va aturar una vegada durant la cirurgia que va durar unes sis hores".

James Parker mort / Cedida

Els seus pares el van portar a l'hospital perquè vomitava, però va resultar tenir diversos tumors en el cervell / Cedida

L'operació va aconseguir aturar la sagnia amb èxit, però se'ls va comunicar als pares que existia la possibilitat que els òrgans de James fallessin durant la nit.

Llavors va quedar en coma i se'l va connectar a un respirador per respirar de forma artificial a l'UCI.

Mor als braços de la seva mare

Si hagués sortit del coma, hauria tingut entre sis mesos i un any de vida.

Després de tres dies de cures intensives, el 6 de març, van haver de decidir desconnectar el petit James de la respiració. "Va ser una decisió molt difícil que vam haver de prendre" declaraven els pares.

James Parker mort / Cedida

El nen va morir als braços de la seva mare, Holly, després de desconnectar-lo del respirador artificial / Cedida

Finalment, va morir als braços de la seva mare, Holly.

Ara, la família, que té una altra filla de 8 anys, es recupera i assimila la tragèdia de no haver detectat a temps la malaltia del seu bebè.