Troben el cadàver d'una dona amb vestit de neoprè i arnès de surf d'estel -o kitesurf- a la costa de Xàbia, Alacant. El cos portava mesos al mar i estava en avançat estat de descomposició. Totes les hipòtesis estan obertes.

Troben el cos d'una dona surfista d'estel

Segons avança el mitjà Levante-EMV, el forense ha determinat que el cos trobat aquest dijous a la costa de Xàbia, Alacant, és el d'una dona.

Ho confirma després de la inspecció realitzada a l'arribada del cadàver al port de Moraira cap a les set de la tarda d'ahir. Quant a la seva identitat, l'avançat estat de descomposició del cos no permet un gran marge.

Per la seva part, la resta de les circumstàncies i la causa de la mort hauran d'esperar a l'acabament de l'autòpsia realitzada durant la jornada d'aquest divendres en l'Institut de Medicina Legal d'Alacant.

Flotant a la costa de Xàbia: mesos al mar

Davant de la impossibilitat de la seva identificació a priori, la Guàrdia Civil ha començat a rastrejar denúncies de desaparició en les comunitats autònomes que tenen la seva costa davant de la Mediterrània.

Tampoc no es descarta ampliar la recerca a França i Itàlia, ja que el cos portava entre dos i tres mesos al mar i podria haver estat arrossegat pel corrent des de llocs llunyans a on va ser trobat.

GEAS Guàrdia Civil / Europa Press

Troben un cadàver a la costa de Xàbia i resulta ser d'una dona vestida amb neoprè i roba de surf d'estel / Europa Press

Segons informen els investigadors al mitjà citat, ja s'ha constatat que a la Comunitat Valenciana no hi ha denúncies de dones desaparegudes en aquestes circumstàncies l'últim any.

Això significaria que el cos podria provenir d'alguna localitat del litoral mediterrani o que l'accident va passar en alta mar i el seu cos va acabar a 16 milles -uns 30 quilòmetres- de la costa de Xàbia, on va ser trobada.

Pescadors troben una dona morta

Les primeres informacions, publicades a través del diari Levante, indiquen que podria fer entre dos i tres mesos que el cos de la dona està al mar, atès el grau de descomposició i el deteriorament del cos rere mossegades de depredadors marins.

Se l'ha classificat com a esportista nàutica, ja que portava un vestit de neoprè de cos sencer i un arnès que s'utilitza per a l'anomenat kitesurf o surf d'estel.

Kitesurf / Wikimedia Commons

No es descarta que la dona tingués un accident en alta mar o en un altre país i que fos arrossegada pels corrents fins a la costa alacantina / Wikimedia Commons

El cos es va trobar sobre dos quarts de dues del migdia d'aquest dijous. Va ser un vaixell pesquer, que navegava entre Alacant i Eivissa, a prop del Cap de la Nau, el que va localitzar el cadàver flotant al mar i va avisar al servei de Trànsit Marítim.

A causa del fort corrent, segons indica el mateix mitjà citat, van haver d'abalisar-lo perquè no s'allunyés de la zona i la Guàrdia Civil arribés a temps.