Els Mossos d'Esquadra van protagonitzar aquest dimecres una persecució policial digna de pel·lícula per les muntanyes del Pallars Jussà. Després d'una llarga investigació per part de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC), els agents de la policia catalana es disposaven a desmantellar una macroplantació de marihuana en un bosc entre Senterada i la Vall Fosca, quan els dos narcotraficants que la controlaven, d'origen albanès, van fugir corrents. 

Efectius de l'ARRO, de Seguretat Ciutadana i Mitjans Aeris van treballar per tal de localitzar-los. Es va formar un ampli dispositiu, en el qual també es va activar un helicòpter per poder perseguir-los des de l'aire. Finalment, un dels dos delinqüents va poder ser localitzat i detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. L'altre narcotraficant, en canvi, va aconseguir fugir de les forces policials i encara se l'està buscant. L'operatiu segueix en marxa per tal de desmantellar el cultiu, ubicat en una edificació mig enderrocada en una zona de difícil accés, i que consta de milers de plantes de marihuana.

Segona plantació desmantellada al Pallars en les últimes setmanes

L'operatiu a Senterada es produeix pocs dies després que el passat 6 de setembre els Mossos desmantellessin una altra plantació de marihuana al mig del bosc al Pallars, en aquella ocasió al Sobirà, concretament al nucli de Llagunes, al municipi de Soriguera. Es van intervenir 2.800 plantes de marihuana de gairebé metre i mig d'altura, amb un valor d'uns quatre milions d'euros al mercat. A més, també es va trobar diversa documentació i cinc telèfons mòbils. La policia catalana va detenir sis persones, d'entre 25 i 48 anys, com a responsables del cultiu. Tres d'ells van poder ser arrestats al primer moment, mentre els altres van intentar fugir pel bosc. Tot i això, també van acabar detingut poc després.