Persecució i accident al centre de Manlleu (Osona). Quatre joves anaven en un cotxe circulant pel municipi aquest dijous a la nit, cap a dos quarts de dotze, quan s'han creuat amb una patrulla de la Policia Local i han accelerat per fugir a gran velocitat pel passeig Sant Joan, direcció Vic. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el noi que conduïa era de nacionalitat espanyola, mentre els altres tres ocupants eren d'origen magrebí. Però l'intent d'escapar-se de la policia no ha acabat gens bé i fins i tot han provocat un incident a la rotonda amb la carretera d'Olot.

 

La Policia Local, segons ha informat l'Ajuntament de Manlleu, ja havia detectat i identificat un grup de persones que circulava amb diferents vehicles a gran velocitat pel nucli urbà de la localitat. De fet, una patrulla els va trobar i va ser en aquell moment que van fugir direcció l'Esquirol. Els quatre joves viatjaven en un Audi A3 de color gris i el conductor, a més, anava drogat i amb el permís de conduir retirat. Cal dir també que el vehicle no tenia ni assegurança ni la ITV al dia. 

Així va ser la persecució i els impactes que van provocar l'accident

Tot això va descobrir-se un cop el cotxe al qual viatjaven tots quatre va impactar amb un altre vehicle, provocant un accident, i la persecució va terminar. El Grup de Reforç d'Emergències i Proximitat (GREIP) de la Policia Local de Manlleu, una unitat especial, va actuar immediatament després que l'automòbil va aturar-se. De fet, tal com es pot veure a un vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, van reduir un dels presumptes delinqüents mentre intentaven fugir del lloc dels fets.

Durant la persecució, a més de l'accident final amb un altre cotxe a la rotonda d'Olot on van resultar ferides tres persones de caràcter lleu, el cotxe dels quatre joves també va tirar-se a sobre d'una cabina de l'ONCE. Però el turisme no va bolcar, com a mínim no fins a envestir un altre automòbil. Segons els estudis realitzats per la Policia Local, la velocitat a la qual anaven pel nucli urbà del manlleu en el moment del sinistre era d'entre 90 i 112 quilòmetres per hora. 

La Policia Local de Manlleu va instruir un atestat per delictes contra la seguretat viària i va enviar un informe a la Fiscalia de Seguretat Viària el setembre passat per aquest tipus d'infraccions al municipi. El GREIP, a més, els ha identificat com a quatre delinqüents habituals a la zona. El consistori ha demanat en un comunicat una "resposta contundent i severa" per part del Ministeri Fiscal per acabar "amb la sensació d'impunitat d'aquest grup de persones multireincidents".