La costa de Nueva Umbría (Huelva) ha viscut una persecució de narcotraficants en tota regla. La Guàrdia Civil va determinar com a sospitosa una embarcació semirígida que es dirigia cap a la platja. A bord anaven diversos tripulants i un important nombre de fardells. Tot apuntava a un grup de narcos que pretenia desembarcar la mercaderia en aquella zona.

Agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial i del Servei Marítim, així com un helicòpter del Servei Aeri van intervenir en un dispositiu coordinat per a la seva detenció. Els narcotraficants, en detectar la presència policial, van girar cua i es van dirigir de nou direcció sud per tractar d'eludir-los. No ho van aconseguir, però: a unes 200 milles de la costa, l'helicòpter i l'embarcació del Servei Marítim els van assolir i va començar una persecució que va durar aproximadament 40 minuts.

Van llençar al mar 3500 quilos d'haixix

En veure's acorralats, els tripulants de la narco llanxa van intentar guanyar velocitat llençant per la borda els fardells que transportaven, i van acabar perdent tota la mercaderia. Al mateix temps, el pilot de la llanxa va intentar per tots els mitjans posar distància entre ells i els agents del Servei Marítim. Segons la Guàrdia Civil, va realitzar maniobres temeràries posant en risc la integritat física tant dels traficants com dels agents que els perseguien.

La policia va recuperar la droga llençada a l'aigua, que estava distribuïda en cent fardells d'entre 30 i 35 kg cadascú. El pes net total de la mercaderia va ser d'uns 3500 kg, que posteriorment es destruiran. Les investigacions continuen obertes i no es descarten futures detencions.