Dues cigarretes són les culpables de dos incendis que s’han produït a la província de Tarragona en les últimes hores. Cap a les nou del matí d’aquest diumenge, s’ha declarat un foc en un edifici de quatre plantes al número 9 del carrer de Pere Gales de Salou. Un dels veïns de l’immoble ha llençat una cigarreta pel balcó, amb la mala fortuna que ha caigut sobre el tendal d’un pis inferior i ha començat a cremar.

Les flames s’han començat a estendre per tota la terrassa i a cremar una taula, una cadira i un sofà que hi havia. El fum ha començat a entrar per una de les finestres de l’habitatge afectat. Fins al lloc s’hi ha desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames. Fins que no han arribat, han anat indicant als veïns del pis que taponessin l’entrada del fum amb unes tovalloles mullades i que es confinessin i no sortissin.

Al cap d’una mitja hora de la seva arribada, els Bombers ja havien donat el foc per extingit i la situació s’ha normalitzat. Han ventilat tot l’habitatge i han revisat totes les estances perquè no hi hagués cap punt calent. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap ferit i les flames no han arribat a entrar al pis. Només han cremat els objectes que hi havia a la terrassa i la consciència del veí que havia llençat la cigarreta des d’un pis superior.

Una cigarreta, possible causa d’un incendi a Deltebre

Una altra cigarreta també hauria provocat un incendi en un arrosar de Deltebre que es va produir aquest dissabte a la tarda. El foc es va declarar al voltant de les 18.45 hores en un camp a tocar de la carrereta T-340, que uneix Deltebre amb l’embarcador de Riumar. En poc menys d’una hora els Bombers van donar les flames per extingides. Només va cremar una mitja hectàrea de rostolls i no va haver de lamentar ferits. Segons les investigacions dutes a terme, l’incendi hauria estat provocat pel llançament d’una cigarreta des d’un vehicle que circulava per la carretera.