Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), juntament amb la Unitat Regional de Policia Administrativa, la Unitat Regional de Medi Ambient i amb la Policia Local de Montcada i Reixac i Policia Nacional, van desmantellar un magatzem de gestió de residus il·legal on s’apilaven, entre altres objectes, un total de 2.919 bombones de butà utilitzades de diverses empreses, tant nacionals com de Portugal. Gràcies al descobriment de la localització, el 21 de juny els agents van denunciar els tres propietaris del solar per una presumpta relació amb els fets delictius. 

Les bombones de butà contenien gas

Segons la informació policial, les bombones de butà eren de procedència il·lícita. Els agents les van trobar amuntegades sense cap mena de seguretat, en remolcs i per terra. Tenir bombones de butà en aquest estat és realment perillós, ja que, tot i estar buides, mantenen un 10% de gas inflamable en el seu interior. Per tant, els denunciants havien acumulat i dipositat fins a 3.500 litres de gas en pèssimes condicions de seguretat.

 

Un dels acusats, amb antecedents pel mateix delicte

El total de propietaris d'aquest solar és de tres, un dels quals ja tenia antecedents previs per aquest mateix delicte d'apropiació indeguda de bombones de butà, amb l'objectiu d'enviar-les a l'Àfrica, on eren venudes a un preu molt elevat. En aquest cas, els agents de policia han determinat que els tres investigats tenien la mateixa intenció d'enviar les bombones a l'Àfrica, més concretament a Nigèria. Els Mossos asseguren que ho haurien fet per via marítima en contenidors. Juntament amb les bombones de butà, també s'hi van localitzar en el solar electrodomèstics, maquinària i altres objectes preparats pel seu enviament.

Els acusats no tenien permís per gestionar les bombones de butà

D’altra banda, els agents van denunciar administrativament un dels investigats per no disposar dels registres obligatoris per a la gestió de residus i per desenvolupar l’activitat sense autorització legal. Pel que fa a les bombones de butà intervingudes, els Mossos les han tornat a les empreses propietàries.

Delicte d'apropiació indeguda

L'apropiació indeguda és un delicte contra el patrimoni que consisteix a apoderar-se de béns aliens amb intenció de lucrar-se. El Codi Penal Espanyol tipifica en l'article 253 que seran castigats aquells que s'apropiïn de diners, efectes, valors o qualsevol altra cosa patrimonial i que tinguin l'obligació de tornar-lo o es neguin a fer-ho.