Protecció Civil i el Servei de Meteorològic de Catalunya han activat una alerta per l'alt perill de les fortes ratxes de vent. Des de l'Ajuntament de Barcelona, han activat un pla d'emergència per les intenses ventades que hi haurà en els dies vinents.

Ratxes de vent de 100 km/h

El Meteocat, aquest divendres, va activar una alerta per perill moderat per vent en algunes comarques catalanes. No obstant això, actualment, l'alerta ha passat de ser de perill moderat a perill alt per les fortes ventades, que en alguns casos han superat els 100 km/h.

Pla d'emergència per ventades

Des de l'Ajuntament de Barcelona, s'ha activat el pla bàsic d'emergència per ventades i es recomana als ciutadans que no pugin a llocs alts i exposats al vent, ja que podria ser perillós. A més, per seguretat, també han tancat els parcs i jardins de la ciutat.

Les fortes ratxes de vent van començar amb menor intensitat del dissabte i, aquest diumenge, el perill ha augmentat i l'alerta està activada fins al dilluns. Les comarques amb un perill alt per ventades són les de Catalunya Central, les de Ponent, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

Fortes ratxes de vent

Bufarà vent de component nord i oest amb cops forts arreu del territori, i molt forts a punts de la meitat oest, sobretot al litoral i prelitoral sud, i a cotes altes del Pirineu.

A les Terres de l'Ebre, hi haurà alguns cops extremadament forts de més de 100 km/h. Amb tot, al quadrant nord-est predominarà el vent fluix i de direcció variable, amb predomini del component sud moderat durant la tarda, segons informa el Meteocat.

Temporal viento / EFE

El Meteocat i Protecció Civil han activat alertes per alt perill de vent aquest diumenge i el dilluns vinent / EFE

Els Bombers reben 37 avisos per vent

Aquest dissabte, els Bombers de la Generalitat han rebut 37 avisos per problemes relacionats amb les fortes ratxes de vent, la majoria de la Regió Metropolitana Nord. S'espera que aquest diumenge i el dilluns vinent, encara hi hagi més incidents derivats de les ventades.