Els Mossos d'Esquadra han detingut al municipi tarragoní de Tortosa un camioner que va multiplicar per sis la taxa d'alcohol permesa, han informat a EFE fonts dels Mossos.

La detenció del camioner es va registrar passades les dotze de la nit després que diversos conductors que circulaven per l'autopista AP-7 alertessin al telèfon d'emergències 112 que havien vist a un camió que circulava fent esses i maniobres perilloses a l'altura d'Amposta (Montsià).

Les patrulles dels Mossos que estaven de servei a la zona van localitzar el camió a Tortosa (Baix Ebre) i van practicar al seu conductor, un home de nacionalitat portuguesa de 38 anys, la prova d'alcoholèmia.

La detenció

Els resultats van revelar que l'home tenia un nivell d'alcohol de 0,83 grams per litre de sang quan el nivell màxim permès és de 0,15, de manera que multiplicava per sis la taxa permesa.

Cal recordar que per als conductors professionals la taxa d'alcohol permesa és de 0,15 mil·ligrams per litre en aire espirat o els 0,3 grams d'alcohol per litre a la sang. Tal com ho indica l'article 20 del Reglament General de Circulació.

Multa EP

Multa / Europa Press

L'home està detingut en dependències policials a l'espera de passar a disposició judicial mentre que el seu camió està immobilitzat a l'àrea de servei del Baix Ebre.

El càstig pel conductor serà contundent, recordem que si la marca de l'infractor supera els 0,6 mg es considerarà un delicte contra la seguretat viària i podria suposar una pena de presó de tres a sis mesos amb multes superiors als 1.000 euros. A més, el carnet de conduir se li retirarà.

Les multes per donar positiu a la carretera

Les sancions de la Direcció General de Trànsit (DGT) són força dures quan parlem d'excessos a les carreteres i no és per prendre-ho com una broma. Segons les dades de 2020 gairebé la meitat de les persones que van tenir un accident (48,7%) ho van fer sota els efectes d'alguna droga.

Les sancions a què es pot enfrontar un infractor que hagi superat la taxa d'alcoholèmia poden ser de tres tipus diferents:

  • Entre 0,26 mg/l i 0,50 mg/l: sanció econòmica de 500 euros i quatre punts menys al carnet.
  • Entre 0,26 mg/l i 0,50 mg/l: sanció econòmica de 500 euros i quatre punts menys al carnet.
  • Més de 0,60 mg/l: es considera un delicte penal. El conductor s'enfronta a una pena de tres a sis mesos de presó i de sis a dotze mesos de multes o treballs comunitaris. A més, perdrà el carnet durant quatre anys.

A més, si el conductor es nega a fer el test d'alcoholèmia podrà ser castigat amb pena de presó (entre els sis mesos i un any) i li retiren el carnet a l'infractor durant un període de temps entre un any i quatre.