Els Mossos d'Esquadra han detectat durant la nit de Cap d'Any 25 festes il·legals a Catalunya, que s'han dissolt sense incidents, i han detingut al llarg de la nit un total de 53 persones per diferents motius, prop de la meitat d'ells per delictes contra el patrimoni.

Per segona vegada, Catalunya ha canviat d'any amb restriccions per la Covid-19, entre les que destaca el toc de queda de la 1 a les 6 de la matinada per a la immensa majoria de la població, la limitació de reunió a 10 persones i l'oci nocturn tancat.

En aquestes circumstàncies, la nit ha estat en general tranquil·la i, en aquest sentit, el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat les gràcies a la ciutadania "per un comportament, de nou exemplar" i pel compliment de les normes.

Ha estat una nit relativament tranquil·la i els agents que han treballat en el compliment de les regles per la situació sanitària actual no s'han vist desbordats.

L'actuació dels Mossos

El dispositiu especial dels Mossos juntament amb les policies locals es va iniciar a les 22 hores d'ahir i ha finalitzat a les 6 del matí d'aquest dissabte.

Los agentes han trabajado para comprobar que nadie se saltase el toque de queda, principalmente. Aunque también han investigado y han intervenido en las pocas fiestas ilegales que se han organizado.

mossos control 2

Control dels Mossos / Mossos

Durant aquest període s'han detingut un total de 53 persones, de les quals 23 estarien relacionades amb delictes contra el patrimoni i 14 per violència masclista.

En relació amb les restriccions per la Covid-19, els Mossos d'Esquadra han aixecat un total de 69 actes a tot Catalunya.

Les festes il·legals 

Al llarg de la nit, els agents han detectat 25 festes il·legals en diferents punts de la comunitat, que no obstant això s'han dissolt sense incidències, si bé la policia ha aixecat actes als organitzadors.

En 43 controls d'alcohol i drogues, els agents han efectuat 674 lectures d'alcoholèmia i 50 han resultat positives (8 de tipus penal), mentre que 7 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.

Ha estat una nit de Cap d'Any extremadament atípica. L'activitat als principals punts de locals d'oci nocturn d'altres anys contrasta amb els plans pels quals ha optat la majoria de la població.

La majoria de la població va decidir quedar-se a casa seva i fer petites reunions. Les autoritats creuen que aquests actes serviran perquè la situació sanitària millori d'aquí a unes setmanes i podrem recuperar gradualment la normalitat.