Sempre tendim a tocar-nos la cara, sobretot per explotar granets. Però el cert és que hem de vigilar amb el que s'anomena 'El triangle de la mort', la zona més delicada del rostre. El concepte fa referència a l'àrea definida entre la comissura dels llavis i la part alta del septe nasal, ja que pot tenir conseqüències perjudicials per la salut.

El tik toker i també infermer Jorge Ángel adverteix a les seves xarxes socials que, malgrat que un granet sembli petit per fora, pot contenir pus en l'interior. Si aquest pus viatja fins al cervell i les meninges, pot provocar una infecció, afectar la nostra visió o, fins i tot i en casos més extrems, la mort. El motiu és que en aquesta àrea es troba la vena angular, que comprèn la zona des de les comissures labials fins a les nasals. Segons declaracions del metge Alfonso Fernández al programa radiofònic Más de Uno (Onda Cero), s'han de donar diverses condicions perquè aquest fatal final passi.

Jorge Ángel / Tik Tok

El millor és que abans d'esdevenir en conseqüències mortals, existeixen senyals d'alerta que poden indicar que alguna cosa no va bé amb aquell granet. Alguns dels efectes visibles poden ser un edema o un bony vermell, gran i dolorós. En aquests casos, la millor opció és acudir a un professional que pugui administrar, si es dona el cas, antibiòtics per abaixar la infecció.

Recomanacions

Tanmateix, els experts recorden que hem de tenir precaució i no tocar-nos cap granet localitzat en aquesta zona de la cara. A més, també recomanen tenir cura a l'hora de treure el pèl nasal, ja que també podem provocar-nos ferides que s'acabin infectant.  

relaxed pretty woman cares about her appearance washes face with pleasant facial gel or soap removes all pores keeps eyes shut from pleasure gets hygienic treatments
 

Des de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia expliquen que per tractar els granets el que cal fer és una neteja diària adequada del rostre, preferiblement dues vegades al dia, per controlar l'excés de pus. A més, seguir una dieta equilibrada també influeix en la nostra salut facial. 

En referència a aquesta última qüestió, un estudi elaborat fa poc amb 100 pacients diagnosticats amb problemes d'acne ha descobert que el 94 % de la mostra tenia nivells d'àcids grassos d'omega-3 inferiors als recomanats. També es van adonar que aquells que van afirmar menjar regularment llegums i evitar consumir oli de gira-sol tenien nivells més alts d'aquest àcid gras. 

L'estudi és un gran pas per afrontar patologies d'acne que, segons el Burder of Skin Diseases, pateixen més de 22 milions d'adults a Europa. Gran part dels joves tenen acne, que es genera per la producció de greix en la pell, tot i que les hormones també tenen molt a veure. Per tant, queda clar que mai es poden explotar els granets, ja que només provocarem que surti una ferida o, en el pitjor dels casos, la mort.