Una dona va a l'hospital perquè creu que té infecció d'orina i acaben trobant-li un càlcul enorme a la bufeta. Després d'una operació, els metges descobreixen que té un got de vidre dins, al voltant del qual s'havia format la pedra. El descobriment va ser sorprenent i s'ha publicat en una revista mèdica de renom. A més, la dona va acabar confessant com havia arribat l'objecte fins a la seva bufeta, deixant tots bocabadats.

Pensa que té infecció d'orina i va a l'hospital

La pacient, de 45 anys, va arribar a l'hospital a Tunísia amb dolors que la feien sospitar d'una infecció d'orina, fins i tot la necessitat constant d'anar al bany. Després de les primeres proves, que van incloure una radiografia, van descobrir que tenia un càlcul vesical -les conegudes pedres- "gegant", de vuit centímetres d'ample, que va resultar embolicar per complet el que semblava ser un got de vidre. Davant del descobriment, la dona va confessar que l'havia utilitzat com a joguina sexual feia més de quatre anys, quan en tenia 40.

Vas bufeta / Cedida

Li van treure un vas de la bufeta / Cedida

Normalment, els càlculs a la bufeta són formacions minerals que es desenvolupen quan queden resta d'orina o quan no es beu gaire aigua, la qual cosa sol generar forts dolors. En aquest cas, menys inusual del que sembla, els metges expliquen que les pedres poden formar-se també al voltant d'objectes estranys que queden a l'interior. El més sorprenent, irònicament, és que la dona no sagnava en orinar ni tenia incontinència urinària.

Li treuen un got de la bufeta

Però altres anàlisis a l'Hospital Universitari Habib Bourguiba a la ciutat oriental de Sfax de Tunísia, van mostrar que tenia alts nivells de glòbuls vermells, que quadruplicaven la quantitat normal. Això normalment reflecteix que el cos està provant de lluitar contra una malaltia, i per això, malgrat el recobriment a la bufeta, les seves cèl·lules havien detectat el cos estrany i estava intentant, sense èxit, expulsar-ho.

Entrant en detalls, la revista mèdica Urology Case Reports, relatava que la radiografia havia detectat una "forma rectangular" dins de la seva bufeta que semblava un vas i un gran càlcul vesical al seu voltant, que mesurava vuit centímetres de llarg i vuit d'ample, per set d'alt. Normalment, els càlculs són imperceptibles a simple vista, ja que mesuren escassos centímetres. Per extreure'l, se li va realitzar una cirurgia oberta, anomenada cistolitotomía. I dos dies després li van donar l'alta i va poder tornar a casa, recuperada per complet.

Quant al motiu sexual de la dona per posar-se el got per la uretra, els metges asseguraven que hi ha hagut un nombre "relativament alt" d'incidents d'aquest tipus en dones, ja que la uretra, que també és erògena, és més curta i es troba molt a prop de la vagina. El problema moltes vegades és la vergonya davant d'alguna cosa així, que allarga el temps que el pacient tarda a anar a l'hospital i posar-li remei.