La Guàrdia Civil han localitzat a Bordeus un espavilat, un home de nacionalitat francesa, de mitjana edat, que el passat 9 d'abril va quedar-se un rellotge Rolex de 16.000 euros que una dona catalana, es va descuidar al control d'accés a l'aeroport del Prat de Barcelona. La dona va passar per les cintes que serveixen per evitar que s'entrin productes prohibits a la terminal per embarcar amb un avió, i com és habitual, es va treure el rellotge i el va posar en una de les safates, però es va despistar. Menys despistat estava l'altre protagonista d'aquesta història. En veure el rellotge, de manera dissimulada, es va agenollar, el va agafar i se'l va posar a la butxaca. I va seguir la seva ruta, va acabar el control i va anar en direcció a la seva porta per embarcar. Pensava que havia aconseguit un rellotge, però no li ha sortit bé la història. I ha acabat imputat.

La dona en detectar que havia perdut el rellotge, d'alt valor, econòmic i sentimental, va avisar la Guàrdia Civil. En aquell moment no sabia si li havien robat o si l'havia perdut. Els agents que l'Institut Armat té destinats a l'aeroport de Barcelona van repassar les imatges de les càmeres de seguretat en el moment que la dona havia passat pel control d'accés i van veure un home que recollia una cosa de terra i se la posava a la butxaca. Havia de ser ell.

La dona ja no portava el rellotge al canell. Amb les càmeres, repassant les imatges en diferit, el van anar seguint fins a veure que arribava a la porta d'embarcament d'un vol cap a Bordeus. Sabien on anava, però encara no tenia nom ni cognoms. Amb la llista de passatgers van poder anar descartant fins que van poder tenir alguns candidats i finalment li van poder posar cara, nom, cognoms i, sobretot, una direcció a França.

Localitzat el rellotge a França

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Gendarmeria francesa, el van localitzar i el van anar a visitar a casa seva. L'home va acceptar els fets i va entregar el rellotge. Finalment, en estar ja a França i per la seva col·laboració, no va ser detingut i es va evitar ser extradit a Catalunya. Tot i això, l'home, de nacionalitat francesa, ha quedat imputat pel delicte d'apropiació indeguda, és a dir, quedar-se una cosa que no et pertany, sabent-ho. Ara haurà de respondre davant del jutge quan convingui. La pena pot anar dels tres mesos a sis anys.

La Guàrdia Civil destaca la importància de no perdre de vista els objectes en aquests controls de pas que hi ha als aeroports. En aquest cas, per la perícia dels investigadors, el cas ha acabat bé, però no sempre es pot localitzar els espavilats que aprofiten aquests descuits per emportar-se alguna cosa.