L'auxiliar d'infermeria que presumptament va assassinar una infermera a Girona ha demanat la llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici, una petició que ha estat denegada per l'alt risc que intenti fugir de la justícia.

Assassinat d'una infermera a Girona l'any passat

L'auxiliar d'infermeria empresonada per l'assassinat de la supervisora del servei de diàlisi de la Clínica Girona durant un robatori el 25 de setembre del 2020 no sortirà en llibertat.

L'Audiència de Girona ha desestimat el recurs de la defensa i ha confirmat la presó preventiva. S'ha conclòs que, tot i que aquesta investigada no va anar a casa de la víctima, existeixen "indicis" que va formar part del pla, juntament amb els altres tres investigats, per cometre l'assalt: "Aquests indicis permeten sostenir que va intervenir en la decisió i elaboració de les actuacions". El tribunal també resol que continuï a presó la parella de l'auxiliar d'infermeria, també investigat per l'assassinat i el robatori.

La presumpta autora dels fets té diners per fugir del país

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa dels dos investigats. Les acusacions sostenien que hi ha una "càrrega indiciària forta" que apunta a la participació de l'auxiliar d'infermeria en el pla ordit per perpetrar l'assalt durant el qual van matar la víctima. També va al·legar que, des de la presó, la investigada ha venut el pis familiar del barri de Montjuïc de Girona i que podria disposar de recursos econòmics per fugir del país si sortia de la presó.

Hi ha indicis sobre la seva autoria en el robatori i la mort violenta de la víctima

Tot i que la investigada "no va pujar al pis ni va estar a fora esperant" els dos autors materials del robatori, sí que existeixen "indicis sobre la seva autoria, tant en el robatori amb violència com en la mort de la víctima": "La sala considera que, en aquest moment processal, hi ha indicis sobre l'existència d'un acord dels quatre investigats, per la qual cosa els quatre haurien participat en la perpetració del robatori".

Aquests indicis apunten que "sense la intervenció de la investigada, no hagués pogut tenir lloc aquest delicte". L'Audiència també argumenta que els quatre investigats "van assumir que s'hauria d'utilitzar violència" contra la infermera durant el robatori, "sent previsible i assumida la seva mort": "Resulta difícil excloure la violència contundent, brutal, contra la víctima en la planificació del robatori, senzillament perquè la possibilitat de dur-lo a terme o d'evitar el reconeixement i la identificació dels autors per part de la víctima eren molt escasses si continuava amb vida".

"Els indicis, analitzats en el conjunt, permeten imputar l'autoria de l'auxiliar d'infermeria en els dos delictes"

"Els indicis, analitzats en el conjunt, permeten imputar l'autoria de l'auxiliar d'infermeria en els dos delictes", conclou l'Audiència que sí que assenyala que els indicis de la participació d'aquesta investigada en l'assassinat són "existents, tot i tenir menys contundència" que els que acreditarien la seva responsabilitat en el robatori violent.

Caldrà esperar que se celebri el judici per esbrinar si els quatre investigats són culpables o no de l'assassinat de Maria Carme Font a la Clínica Girona. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.