Té 41 anys, cabell llarg, barba i mesura 1,61 metres d'estatura. És la descripció física de Pedro María R. J., presumpte autor de la mort a ganivetades de Pilar, la seva excunyada, aquest dimecres a Murchante, Navarra, després de sortir de la presó. L'homicida està en recerca i captura i les autoritats adverteixen: "És violent i pot anar armat". L'Ertzaina ha trobat a Legazpi el cotxe de Pedro.

Fonts policials indiquen que el presumpte assassí va fugir després del crim amb el seu cotxe cap a Gipuzkoa i va passar la nit en una pensió de Donosti.

Va acoltellar l'excunyada davant dels seus fills

La Policia basca, que segueix rere la pista de Pedro María i manté controls desplegats a Sant Sebastià, creu que l'home de 41 anys va fugir després d'abandonar el vehicle, un Peugeot gris clar. Els agents estan analitzant minuciosament el cotxe a la recerca de qualsevol pista que permeti trobar el presumpte assassí.

Ertzaina / Europa Press

Ertzaina / Europa Press

Pedro va fugir del lloc dels fets amb el Peugeot gris clar amb el que va treure de la carretera a la seva víctima. La va envestir fins a apartar-la de la calçada, va baixar del cotxe i va acoltellar la dona fins a la mort en presència dels seus dos fills menors, de 5 i 9 anys. Va ocórrer dimecres i des d'aleshores la policia busca Pedro.

Pilar va sol·licitar en diverses ocasions presència policial a casa seva per aldarulls amb el seu presumpte assassí, "a qui va acollir a la seva última sortida de la presó", recull Nius.

Alerten per la perillositat del sospitós

L'Ertzaina ha alertat que el sospitós és molt "perillós". Per diverses raons. Té antecedents policials per violència en l'àmbit familiar i el 1998 va ser detingut en relació amb un crim en una gasolinera. Va ser jutjat juntament amb unes altres dues persones per l'assassinat d'Izaskun Larrauri d'un tret d'escopeta al cap durant l'atracament a la gasolinera però finalment va ser absolt juntament amb seus còmplices per falta de proves.

Pedro posseix a més una llarga llista d'antecedents i arrestos, per delictes contra la seguretat viària, robatori amb violència, maltractament, amenaces i lesions.

Ara per ara, el presumpte homicida es troba escapat i en crida i cerca internacional.

La dona assassinada a Moaña tenia els braços i el coll lligats

La dona de 72 anys assassinada a Moaña (Pontevedra) trobada dissabte passat a l'interior de casa seva presentava evidents signes de violència. Tenia les mans lligades a l'esquena i una corda al voltant del coll.

El presumpte autor del crim, Balbino S.E., un home de 60 anys i veí de la víctima, ja ha ingressat a presó provisional per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Cangas, acusat d'un delicte d'homicidi.

Corda / Phere

Corda / Phere

El cos sense vida de la víctima va ser trobat per un dels seus fills que, en no poder contactar amb ella per telèfon, va acudir a casa seva per veure si es trobava bé i va comprovar que, a més del cadàver, part de l'habitatge estaba remogut.

Els investigadors creuen que la dona va ser assassinada en sorprendre el seu agressor quan va entrar a la casa per robar.