Un lladre força una finestra per entrar a robar i l'agafen in fraganti com si sortís d'una botiga de roba. L'Ertzaintza ha detingut aquest diumenge a Bilbao (Biscaia) un jove de 26 anys que van sorprendre robant dins d'un pis al qual havia entrat després de trencar amb una pedra el vidre d'una finestra i va forçar la persiana. Els fets, segons ha informat el Departament de Seguretat del govern basc, van tenir lloc sobre dos quarts de cinc de la matinada quan una patrulla de la policia basca, després de rebre una denúncia, va anar a comprovar l'avís d'un assalt a un habitatge.

Els policies es van desplaçar fins al barri de Rekalde de Bilbao i van observar que hi havia vidres trencats al carrer. La inspecció ocular va durar molt poc, atès que hi havia una persiana forçada amb la finestra destrossada i oberta a la planta baixa de l'edifici. Els ertzaines van localitzar el suposat lladre dins de la casa amb talls als braços, per la qual cosa van deduir els fets: va llançar una pedra i va forçar la finestra. Però la sorpresa encara estava per arribar: el jove portava diferents pertinences sobre ell, no només diners o joies com acostuma a ser habitual.

El lladre portava posats tres pantalons i tres rellotges

El jove de 26 anys, quan va ser enxampat al baix del barri de Rekalde de Bilbao, portava posats tres pantalons, on duia tres rellotges, un telèfon mòbil, una cartera amb uns cinquanta euros i un bitllet de deu euros en una altra butxaca. Al costat del llit, a més, hi havia una pedra que presumiblement hauria utilitzat per trencar el vidre i accedir a l'immoble. Tot estava potes enlaire: els armaris estaven obert i part del contingut revolt i escampat pel terra de l'habitació. Per tot això, la policia basca el va detenir per intentar robar a l'habitatge i altres danys i passarà els propers dies a disposició judicial.