Fernando Alonso és un dels pilots de Fórmula 1 més mediàtics de la història de la categoria reina de l'automobilisme mundial. L'asturià és una llegenda d'aquest esport i, encara que fa anys que no baralla pels primers llocs, continua sent molt respectat i admirat pels seus companys, sobretot pels més joves.

Va començar a participar en les curses de Fórmula 1 el 2001 de la mà de Minardi, després va passar per diverses escuderies com Renalut, McLaren i Ferrari, tornant en algunes ocasions a algunes d'elles. Va decidir retirar-se de la competició, però en la temporada 2021 va tornar per competir amb Alpine, aconseguint un podi en 22 curses.

El 2005 i el 2006 va aconseguir guanyar el campionat de Fórmula 1 amb l'escuderia Renault. L'afició que va començar a sorgir a Espanya per aquest esport es deu, en gran part, a la figura del pilot asturià. Sempre va destacar per ser un dels millors tècnicament. Malgrat això, va estar molts anys sense competir pels primers llocs i va decidir participar en altres competicions mítiques com Les 500 milles d'Indianapolis o Les 24 hores de Le Mans.

Els ingressos de Fernando Alonso

L'asturià és una de les icones més grans de la competició i el seu contracte ho demostra. Actualment, és el segon pilot millor pagat en la Fórmula 1, segons les dades d'Spotrac, Alpine paga a l'espanyol uns 20 milions d'euros anuals. Únicament el supera, per àmplia diferència, l'anglès Lewis Hamilton, que percep uns 55 milions d'euros.

S'estima que el pilot té un patrimoni net d'uns 170 milions d'euros. Tot i que fa un temps va fixar la seva residència a Suïssa, la qual cosa complica bastant aquest tipus de càlculs.

Alonso EP (1)

Fernando Alonso / Europa Press

Molts mitjans apunten que l'asturià hauria guanyat prop de 450 milions d'euros al llarg de tota la seva carrera en la Fórmula 1. Cal recordar que durant molts anys ha estat un dels pilots més mediàtics i ha mantingut rivalitats històriques amb Lewis Hamilton i Michael Schumacher, dos dels millors de tots els temps.

A més, Alonso ha estat una figura molt cobejada per a les grans marques, que volien que el pilot asturià fos la imatge de moltes de les seves campanyes publicitàries, la qual cosa ha augmentat considerablement els seus ingressos al llarg de la seva dilatada trajectòria.

Els negocis de Fernando Alonso

El pilot ha decidit invertir en altres negocis per generar noves fonts d'ingressos. Alonso fa anys es va aventurar al món empresarial amb la seva marca de roba anomenada KIMOA, es decanta pels dissenys urbans i és present a més de 75 països. De fet, ha arribat a ser patrocinador de l'equip McLaren.

El 2019 va apostar pels eSports, Alonso va invertir prop de 5 milions d'euros en l'empresa Motorsport Games, encarregada de transmetre i organitzar esdeveniments i campionats relacionats amb els videojocs de motor.

FA Racing és el projecte d'Alonso relacionat amb l'automobilisme. L'asturià va crear aquest equip competitiu per poder ajudar a joves promeses a competir contra els millors juvenils.

L'últim negoci en el qual Alonso ha invertit és l'empresa de beguda isotònica RAW Superdrink. El pilot va comprar un 10% de les accions de l'entitat.