Un pastor ha mort a Baltanàs (Palència) després de caure-li dues bales de palla a sobre. El material va sepultar el ramader que, segons ha avançat El Norte de Castilla, es trobava passejant amb les ovelles en un camí que surt del kilòmetre 19 de la carretera P-131. Via que connecta el municipi citat amb el de Valdecañas de Cerrato i molt concorreguda per part dels ramaders de la zona i pels agricultors. El sistema d'emergències de Castella i Lleó va rebre l'avís del succés cap a tres quarts de dos de la tarda d'aquest diumenge. La informació en aquells moments és que hi havia un home inconscient i atrapat per una muntanya de palla en la localitat palentina.

Dos bales de palla d'uns 300 kilos

La muntanya de palla que va caure-li a sobre, dues bales concretament, d'uns 300 kilos. No obstant això, podrien pesar molt més donat que estaven mullades després dels plugims dels últims dies. Els fets van succeir en un paratge conegut com La Serrana, al terme municipal de Baltanàs. Una zona de pasturatge molt freqüentada per la ramaderia ovina. És a dir, principalment per ovelles. Un testimoni del tràgic succés, que va ser el que va veure a l'home inconscient i sepultat, va ser qui va alertar al 112.

Un ramat d'ovelles en una imatge d'arxiu / PIXABAY
Un ramat d'ovelles en una imatge d'arxiu / PIXABAY

Segons el mateix testimoni, el cos sense vida del pastor es trobava en una zona accessible pels serveis d'emergències. El mort, tal com ha confirmat el personal sanitari que va donar avís posteriorment a la Guàrdia Civil de Palència i a Emergències Sanitàries-Sacyl, era un home de 56 anys. Es dedicava a l'explotació agrícola i de ramaderia ovina amb dos dels seus germans. En aquests moments es treballa per esclarir els fets, encara que tot apunta a una mort accidental pel lliscament del material amuntegat als camps.