Existeix l'estranya llegenda urbana de què tirar la pasta contra la paret és una bona alternativa per saber si aquesta està al dente. Per surrealista que sembli, hi ha moltes persones que comproven si el menjar està al punt llençant la pasta contra la paret. Evidentment, no hi ha cap evidència que sigui un bon mètode i, a més a més, és una marranada que deixarà la cuina bruta.

La pasta és un dels típics plats italians capaç de captivar a tothom, ja és un aliment molt versàtil i que, barrejat amb qualsevol salsa, és perfecte per menjar els dies que fa més mandra cuinar. Pesto, bolonyesa, carbonara, napolitana... qualsevol d'aquestes opcions és ideal per fer un bon dinar de manera senzilla i ràpida.

Llençar la pasta contra la paret no funciona per saber si està al dente

Hi ha moltes maneres de cuinar la pasta i, igual que amb la truita de patates, hi ha l'eterna rivalitat entre els partidaris de fer-la al dente o més aviat tova. En el cas dels amants de la pasta al dente, han de saber el punt exacte de cocció per evitar que quedi massa dura i poder gaudir del plat. Hi ha la falsa creença que si llences on tros de pasta contra la paret i es queda enganxat, significa que està al dente.

Pasta boloñesa / Pxhere

Llençar la pasta contra la paret per saber si està al dente no és una bona manera de comprovar-ho i, a més a més, és una marranada que et deixarà la cuina bruta / Pxhere

Llençar la pasta contra la paret és una marranada

Aquesta llegenda urbana, a més a més de ser una marranada, és completament falsa. Que la pasta es quedi enganxada a la paret no és un signe que estigui al dente i, de fet, pot ser que estigui passada i que, així i tot, es quedi enganxada. Tenint en compte això, quina és la millor manera de saber si el menjar està al punt?

Pasta al dente / Pixabay

La millor manera de saber si la pasta està al dente és mirar les instruccions del paquet o, sinó, punxar-la amb una forquilla i provar-la per saber si està al punt de cocció desitjat / Pixabay

Com cuinar correctament la pasta al dente

La solució és molt més senzilla del que sembla i no cal fer cap marranada a la cuina: tan simple com mirar les instruccions del paquet, on surt explicat quants minuts calen per coure la pasta al dente, ja que aquests varien en funció del tipus de pasta, la seva grossor i marca.

En cas de dubtes, es pot agafar un tros de pasta de l'olla i, després de passar-li aigua freda, fer-li una mossegada per saber si està al punt exacte de cocció o si, per contra, cal deixar-la uns minuts més. D'aquesta manera, es podrà gaudir d'un plat on la pasta estigui cuita, però que tingui una mica de fermesa quan es clava la mossegada.