El dia 31 d’agost de 2018 els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la Carmen, una dona de 63 anys, embolicada amb plàstics a l’interior de la casa que ella i el seu fill compartien al carrer del Tigre, a la urbanització Vallcarena de Sils, a la comarca de la Selva.

Detingut el fill de la dona

Al cap de pocs dies va ser detingut en Jorge, el fill de la Carmen, que després d’una investigació de la policia catalana, se’l va poder relacionar, presumptament, amb el crim de la dona. Li havia tapat les vies respiratòries fins que la va matar, després la va embolicar amb plàstics i la va amagar a casa fins que va ser descobert per la policia

Però aquest crim macabre, segons les investigacions de la policia, havia començat gairebé un any abans. El cadàver va ser trobat a final d’agost de 2018, però els Mossos creuen que el Jorge, de 45 anys, havia matat la seva mare nou mesos abans, entre el 9 i el 10 de novembre de 2017.

La va amagar en una habitació del garatge de la casa de Sils

La dona tenia una visita mèdica el 18 de novembre i ja no s’hi va presentar. Després de, presumptament, matar la seva mare, l’home va tapar la dona amb plàstics i un llençol, va embolicar-la amb cinta adhesiva i la va amagar en una habitació del garatge de la casa on vivien els dos. El cadàver va aparèixer amb les extremitats lligades amb brides i la porta de l’habitació tapada amb escuma de poliuretà per evitar que la mala olor del cos podrit acabés sentint-se des de l’exterior de la casa. 

El dia 3 de setembre de 2018 va ser arrestat i després va ingressar a presó, on segueix ara. Ara, però, el cas ha arribat a judici a l’Audiència de Girona, on s’enfronta a una possible pena de 31 anys de presó per assassinat, frau a la Seguretat Social i falsedat documental. 

El presumpte parricida de Sils, durant el judici a l'Audiència de Girona / ACN

El presumpte parricida de Sils, durant el judici a l'Audiència de Girona / ACN

La policia creu que per evitar que la gent sabés que la seva mare era morta, es va fer passar per ella enviant missatges de WhatsApp a les seves amigues i a altres familiars, però va cometre alguns errors. Entre d’altres, segons consta al sumari del cas, el Jorge trametia missatges en català, quan la seva mare sempre ho feia, per parlar amb les amigues, en castellà

Les amigues de la dona morta veien que alguna cosa no anava bé

Aquest dilluns, novembre de 2021, han declarat les amigues de la dona que han explicat que a partir del novembre del 2017 es van adonar que alguna cosa no anava bé perquè no van tornar a veure la dona, que sempre havia tingut una activa vida social al poble i a la urbanització. No van aconseguir parlar per telèfon amb ella, però sí que anava contestant alguns missatges de WhatsApp, fins i tot al germà de l'acusat dient-li que no aniria a passar les festes nadalenques amb ell. 

Els investigadors creuen que d’aquesta manera l’acusat va aconseguir amagar el crim durant nou mesos. A falta de poder confirmar que va assassinar la seva mare, com semblen apuntar totes les proves que té la fiscalia i l’acusació, els Mossos creuen que l’home va matar la seva mare per poder quedar-se la pensió de 760 euros que cobrava la dona i els 13.000 euros que va demanar en préstec fent-se passar per ella.