Un jove ha estat apunyalat aquest dimarts a les portes de la Ciutat de la Justícia de València. La víctima acudia a un judici com a acusat d’haver assassinat el desembre del 2021 un menor de 16 anys amb el qual havia quedat per pegar-se després de parlar per les xarxes socials. Els atacants han estat els pares del menor mort, i la Policia Nacional ha procedit amb la seva detenció.

Els pares s’han abalançat sobre ell amb ganivets

Els fets han tingut lloc a les onze d'aquest matí després d'haver comparegut davant un Jutjat de Menors en relació amb el presumpte assassinat d'un altre menor, a qui l'ara ferit hauria apunyalat al cor durant una baralla entre tots dos. El ferit estava citat perquè el magistrat que porta el cas decretés les mesures cautelars d'allunyament respecte a la família de l'adolescent mort, fins que no se celebri el judici per l'homicidi.

Els pares de la víctima no estaven citats aquest dia, però tot indica que tenien coneixement de la compareixença de l’acusat, i van acudir a la Ciutat de la Justícia, portant diverses armes blanques, amb la intenció de venjar-se de la mort del seu fill. Segons els testimonis recollits pel diari Levante-EMV, es van abalançar sobre el noi, que encara no ha fet la majoria d’edat, amb una navalla de grans dimensions i un punxó.

Acusats de temptativa d’homicidi

El jove ha aconseguit eludir els atacs de manera que les seves ferides no presenten un perill per a la seva vida. No obstant això, en haver rebut talls al coll, la Policia Nacional ha arrestat els atacants acusant-los d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la vigilància dels jutjats van retenir els pares fins que no van arribar les patrulles de la Nacional. Per la seva part, el noi ferit ha estat atès pels sanitaris del Servei d'Assistència Mèdica d'Urgència (SAMU), i no ha hagut de ser traslladat a un hospital.