Els pares d'una nena d'1 any han estat detinguts després que es detectés que la criatura havia consumit cocaïna i cànnabis. Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de la mitjanit del passat dilluns, 1 de maig, quan la mare va portar la menor al servei d'urgències de l'Hospital Río Ortego de Valladolid perquè no es trobava bé. Allà, els sanitaris li van fer diverses proves per saber què li passava i, en fer-li les anàlisis de sang, van descobrir que donaven positiu en substàncies estupefaents

Els pares van ser detinguts

Automàticament, tal com requereix aquesta mena de casos, els metges van avisar la Policia Nacional i diversos agents van anar fins a l'hospital i van interrogar la mare, que va acabar detinguda. Més tard, una altra patrulla va anar fins al domicili familiar, a la localitat de Zaratán, on també van detenir el pare. Tots dos, de 23 i 25 anys, estan acusats dels delictes de lesions per imprudència i abandonament de família. No se sap, però, com la nena va arribar a consumir les dues drogues diferents, si va ser una ingesta accidental i les substàncies estaven a casa o si els pares les hi van fer ingerir expressament.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Valladolid s'ha fet càrrec de la investigació del cas. Després que aquest dimarts declaressin davant el jutge, els dos pares han quedat en llibertat provisional a l'espera de judici, en el qual es podrien afrontar penes de presó d'entre tres mesos i tres anys, a més d'una important multa econòmica. Mentrestant, la nena es va quedar al centre hospitalari esperant que es recuperés dels efectes de les drogues i la Junta de Castella i Lleó s'ha fet càrrec de la seva tutela. A més, el magistrat ha imposat una ordre d'allunyament als pares, que no podran apropar-se a la seva filla.