Un home de nacionalitat britànica i consultor financer, identificat com Trevor Pelling, va morir tractant de salvar les seves filles després que fossin arrossegades al mar en una platja portuguesa. L'home de 45 anys va patir una aturada cardíaca quan diversos surfistes el van treure de l'oceà i la premsa britànica li rendeix homenatge per ser un "heroi".

Mor en salvar les seves filles

Els fets van ocórrer entorn de les dues de la tarda a la platja Calada, a Encarnacao, al nord de Lisboa, quan Trevor va veure que les seves filles de 12 i 9 anys s'havien ficat a l'aigua i no podien sortir. El pare va córrer a l'aigua per evitar que un corrent marí arrossegués les nenes, relata Sky News.

Quan els surfistes de la zona finalment van poder treure Trevor de l'aigua, aquest havia patit una aturada cardíaca. Malgrat que una infermera que era a la platja va passar gairebé una hora provant de salvar-lo, va ser declarat mort a la platja Calada a Encarnacao poc després de les 14.00 hores d'aquest dijous.

Sense socorristes

Es dona la circumstància que aquesta platja no tenia vigilància de socorristes en el moment dels fets. A partir del 12 de juny és quan començarà a funcionar aquest servei.

Lloc|Parada socorrista / Pixabay

Parada socorrista / Pixabay

Les nenes van ser traslladades a un hospital proper per fer un reconeixement mèdic i el seu pronòstic és estable. Van patir ferides lleus i ara estan rebent assistència psicològica.

Trevor Pelling tenia passaport britànic però havia nascut a Dubai i residia a l'Orient Mitjà per motius de feina.