Els socorristes de la platja Las Teresitas de Tenerife troben una nena de sis anys banyant-se sola mentre el seu pare es trobava borratxo en un quiosc de begudes de la zona.

Una nena banyant-se sola a Tenerife

La Policia Local va rebre aquest dijous un avís cap a les sis de la tarda. Els socorristes de la Creu Roja alertaven que havien trobat una nena de sis anys banyant-se a la platja sense supervisió d'un adult.

Ofegament Tarragona / Protecció Civil

Ambulància de la Creu Roja / Protecció Civil

Després de les primeres indagacions, van trobar el pare de la petita en un dels quioscs de la platja, on estava evidentment borratxo i consumint begudes alcohòliques. Els agents li van preguntar per la seva filla i ell va contestar que l'havia deixat "un moment" a càrrec d'una dona a la platja. En veure que això no era cert, van procedir a identificar-lo.

El pare, borratxo en un quiosc

A causa de l'estat del pare, van ser els policies els que es van fer càrrec d'ajudar la nena a treure's la sorra i vestir-se, mentre intentaven trobar la mare, que tampoc no era present a la zona.

També van intentar trucar-li, sense èxit, per la qual cosa el personal de la Sala de Comunicacions de la Policia Local va realitzar una revisió de dades. Va ser així com van donar amb el domicili de l'avi matern de la nena, on es va dirigir una patrulla policial.

Desemparament de la petita i la seva germana

Allà, el mateix avi va explicar que la nena petita, de sis anys, i la seva germana viuen a la casa amb ell, encara que no constava cap règim de custòdia específic.

Platja Las Teresitas / Wikimedia

Platja Las Teresitas / Wikimedia

Davant d'això, la menor va ser lliurada al seu avi i es van emetre els informes corresponents per desemparament de les petites per poder informar dels fets al departament municipal de Serveis Socials i a la Fiscalia de Menors.

Un home en cadira de rodes mor a la badia de Santander

Encara que afortunadament aquest cas no va ser així, les faltes de supervisió de menors a prop de platges, piscines o embassaments naturals han suposat diverses tragèdies durant aquesta campanya d'estiu, que es va donar per començada el 15 de juny.

Rescati de l'home mort en Santander / Bombers Santander

Rescat de l'home mort / Bombers Santander

Un cas sí que ha acabat en drama a la platja de Santander, quan un home en cadira de rodes ha caigut al mar i ha mort ofegat. Va passar aquest dijous a la tarda, quan l'home passava a prop del Centre Botín, un centre d'art de la ciutat.

Cau a l'aigua i s'ofega: investigació oberta

Encara es desconeixen les circumstàncies de la caiguda i no ha pogut ser identificat, però quan el servei d'emergències 112 va rebre l'avís ja era massa tard.

La dotació de bombers i el furgó aquàtic que es van presentar al lloc del succés el van treure de l'aigua, però les ambulàncies de la Creu Roja i 061 no van poder salvar-li la vida, certificant la seva mort.

La Policia Nacional i Local van enviar també patrulles, que s'encarregaran d'aclarir els fets.