Moments d’autèntica tensió els que es van viure a Calella, al Maresme, la nit del passat dimecres. Un home es va passejar pels carrers del municipi amb un matxet a la mà mentre amenaçava els veïns i deia que faria mal a algú. Quan els agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local el van anar a detenir, el noi es va abalançar contra els cotxes patrulles per agredir-los. Després de forcejar amb ell, els policies el van poder detenir. L’escena va ser gravada en vídeo pels veïns i les imatges ja s’han fet virals a les xarxes socials i a través de les aplicacions de missatgeria instantània.

Es passeja amb un matxet a la mà provocant el pànic entre els veïns de Calella

Els fets van tenir lloc el passat 28 de desembre al voltant de les deu de la nit pels carrers de Calella. L’home es passejava cridant i exhibint un matxet de grans dimensions a la mà. Segons es pot veure a les imatges enregistrades per alguns veïns, sembla que l’origen de tot estaria en un enfrontament entre dos grups. Un d’ells llençaria un objecte contra dos nois, un dels quals agafaria el matxet que tenia amagat i els començaria a perseguir, mentre l’altre grup fugia. Els crits van fer que molts veïns sortissin al balcó i haguessin de viure moments de pànic.

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Calella es van desplaçar fins al lloc dels fets. El jove armat amb el matxet els va rebre llençant-se sobre un cotxe patrulla. Els policies van poder sortir i, després de forcejar amb ell, el van acabar reduint i detenint. Mentrestant, els veïns van alertar d’una segona persona implicada. “L'altre! Hi havia un altre!”, es pot sentir que diuen al vídeo. Finalment, es van detenir a totes dues persones, que aquest dijous van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. Segons algunes persones que viuen per la zona, es tracta de dos nois de nacionalitat marroquina amb diversos antecedents que fa temps que delinqueixen pel barri, robant i atemorint els veïns.