Pànic al poble de Soto de Rey, al municipi de Ribera de Arriba, Astúries. Un home de 46 anys ha matat, presumptament, el seu pare, l'ha decapitat, ha llençat el cap contra els cotxes que passaven per la carretera N-630 i ha carregat contra els conductors brandant una destral. Aquest aterridor succés ha ocorregut la passada nit; poc abans de les deu, els serveis d'emergències van rebre una sèrie de trucades de diverses persones molt alterades explicant el que estava passant en una rotonda de la localitat. 

Fins al lloc es van activar diverses patrulles de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, que van arrestar l'home, mig despullat i cobert de sang. Després de reduir-lo, el van evacuar en una ambulància, lligat a una llitera. Mentrestant, agents de la Unitat de Criminalística de l'Institut Armat es van disposar a analitzar l'escena del crim que, segons les primeres informacions, es va produir a les portes de la casa familiar. La víctima tenia de 71 anys i era veïna del nucli de El Picón, a pocs metres de la rotonda. 

Puntades de peu al cap i cantant el 'Cara al sol'

El diari local La nueva España ha pogut parlar amb alguns dels testimonis d'aquest macabre incident. "El sonat aquest de la rotonda de Soto de Ribera va matar algú. Hi ha un cap a la calçada d'un paisà gran, i un home sense samarreta s'ha llençat sobre el meu cotxe". "Venia amb el cap a la mà i, a sobre, rient-se. Quan vaig passar, em vaig girar i el vaig veure jugant com a pilota amb el cap". "Estava com boig, portant el cap del seu pare i cantant el Cara al sol". Aquests són només algunes de les declaracions de les persones que van presenciar la terrible escena. 

astúries decapitació
L'home va atacar diversos conductors que passaven per la rotonda / J.L.Cereijido, EFE

Amb la recopilació dels diversos testimonis, la Guàrdia Civil ha pogut fer una primera reconstrucció dels fets. Segons sembla, poc abans de les deu de la nit, el sospitós va sortir de casa seva, a tocar de l'esmentada carretera, amb el cap del seu pare a les mans. S'haurà d'esperar als resultats de l'autòpsia per saber si la víctima va morir decapitada o si el fill li va tallar el cap posteriorment, però el cert és que el va llençar contra els cotxes, el va tornar a agafar, va donar-li diverses puntades de peu i, seguidament, va arremetre contra els conductors, destral a la mà.

Alguns testimonis també han afirmat que l'home reia i cantava el Cara al Sol mentre atemoria els conductors, molts dels quals van trigar a registrar que allò que els hi havia llençat contra el parabrisa era un cap humà de veritat. El presumpte parricida ha passat la nit a l'Hospital Universitari Central de Asturias (HUCA), on continua ingressat a l'àrea de psiquiatria. De moment, sembla que no tenia cap antecedent, i s'estan duent a terme gestions per esbrinar si té historial de malalties mentals.