La Guàrdia Civil intervé diversos paquets postals enviats de Sevilla fins a Las Palmas de Gran Canària amb centenars de paneroles i cucs vius. Sota l'aparença de sonalls de joguina per a nens, enviaven milers d'insectes no declarats.

Paquets de sonalls de joguina plens de paneroles

La Guàrdia Civil ha denunciat al remitent de diversos paquets postals enviats des de Sevilla a Las Palmas de Gran Canària amb centenars de paneroles i cucs vius, que van ser declarats per al seu enviament com a zing-zings, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

La central de Correus de Las Palmas de Gran Canària va alertar la Guàrdia Civil de la presència de "bestioles" no identificades en un paquet. Segons van explicar els testimonis, la capsa tenia un forat per on estaven sortint cucs, i per això es va advertir al personal gestiona les trameses.

Paneroles i cucs per correu

El mateix comunicat detalla que, llavors, el personal del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, el Seprona, es va coordinar amb Vigilància Duanera i Correus i va procedir a la inspecció del paquet. No era la primera vegada que aquesta persona enviava una capsa, per la qual cosa també es van registrar uns altres dos enviaments que tenien el mateix destinatari.

Cucs / Guàrdia Civil

Els cucs sortien per un forat de la capsa / Guàrdia Civil

En un d'ells es van trobar centenars de cucs vius i, en un altre, centenars de paneroles, també amb vida. Davant d'això, els agents van procedir a aixecar acta de denúncia i es va eliminar de forma segura els invertebrats.

De Sevilla a Gran Canària: interceptats

L'autor d'aquest estrambòtic i sorprenent cas enviava aquests macabres "regals" des de Sevilla, i el seu destinatari era un veí de Las Palmas de Gran Canària. A més, les etiquetes que identifiquen normalment els paquets, assenyalaven que dins dels embolcalls hi havia sonalls per a nens.

Paneroles Guàrdia Civil

Les capses contenien centenars de paneroles i cucs / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil explica que aquest tipus d'éssers vius sol utilitzar-se com a aliment per a rèptils o persones, o per iniciar la cria dels mateixos a Gran Canària. En qualsevol dels casos els paquets eren il·legals, per la qual cosa el remitent ha estat denunciat per enviament fraudulent i per no complir el disposat en la Llei de Sanitat Animal 8/2003.

Denunciat el remitent de les capses

Aquesta llei estableix que no es pot realitzar el transport d'invertebrats sense un certificat d'origen que garanteixi que són lliures de malalties infectivocontagioses. A més, la denúncia inclou un altre càrrec per declaració falsa sobre el contingut.

I és que les paneroles poden transmetre a les persones nombroses malalties, a través dels diferents tipus de bacteris, virus o fongs, de les que són portadores, recorda la Guàrdia Civil en la nota.