L'històric i famós Palau de Versalles, a França, ha començat a cremar aquest dimarts a la tarda. El complex palatí de l'època reial francesa ha patit un incendi, de poca envergadura, que ha obligat a evacuar breument tots els visitants i treballadors que es trobaven al lloc. L'alerta va sorgir en detectar-se fum a l'interior, pel que sembla a causa d'unes obres que s'estan realitzant, segons ha explicat l'entitat pública que gestiona el recinte. El foc va ser controlat ràpidament i no s'han registrat víctimes ni danys materials irreparables.

 

"L'incident va ser controlat ràpidament i el públic va ser evacuat per seguretat. El Palau i els jardins ja estan oberts", ha comunicat aquest dimarts després de l'incendi l'entitat pública que gestiona el complex palatí. Els fets van tenir lloc passades les tres de la tarda, sobre les 15.20 hores, i fins al lloc es van traslladar diverses dotacions terrestres dels bombers per apagar el foc. L'estupefacció dels visitants la va provocar una gran columna de fum que s'alçava sobre l'edifici, que a la zona més antiga va complir el seu 400 aniversari l'any passat.

L'incendi ha estat extingit una hora després

El foc va ser sufocat amb rapidesa i menys d'una hora després, a dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimarts, els jardins del Palau de Versalles van ser reoberts al públic. Per sort, l'incident s'ha quedat en un ensurt sense provocar víctimes ni danys materials greus. El recinte palatí és, a més, el tercer punt turístic més transitat de França amb 8,1 milions de visitants el 2023. El Palau de Versalles va inspirar la construcció, un segle més tard, del Palau de La Granja de San Ildefonso, a la província de Segòvia. El peculiar versalles espanyol acaba de celebrar enguany el seu 300 aniversari des que fos inaugurat l'any 1724.