Novetats de l'estranya desaparició del Pablo a Badajoz: un testimoni clau desmunta la versió policial dels fets, ja que no concorden ni les hores ni les circumstàncies de quan va ser vist per última vegada.

Pablo Sierra va desaparèixer a Badajoz fa 11 dies

Els fets es remunten al divendres 3 de desembre quan el Pablo Sierra, de 21 anys, va sortir de festa amb els seus amics pel centre de Badajoz. Ell és natural de Zorita, un petit poble a prop de Càceres, però com que estudia Matemàtiques a Badajoz, viu en una residència d'estudiants.

El dissabte havia d'anar a passar el dia amb la seva família i el seu germà, que vivia a la mateixa residència que el Pablo, va poder comprovar que no estava i, per aquest mateix motiu, li va trucar per telèfon. Qui li va agafar la trucada no era el jove de 21 anys, sinó un guàrdia civil fora de servei que s'havia trobat el seu mòbil als afores de Badajoz, concretament a Las Crispitas, a la vora del riu Guadiana.

Troben restes de sang al mòbil del desaparegut a tres quilòmetres d'on se li va perdre el rastre

A partir de llavors, van saltar totes les alarmes i van posar una denúncia per desaparició. Ningú s'explica on pot estar el Pablo, ja que és una persona que mai es posa en conflictes, un molt bon estudiant i una gens problemàtica. El cas es troba sota secret de sumari i els policies no descarten que es pugui tractar d'un crim, ja que han trobat restes de sang en el seu mòbil. Actualment, ho estan analitzant per saber si és la seva sang o d'una altra persona.

El que tenen clar els agents és que no es tracta ni d'una desaparició voluntària ni d'un suïcidi. El que no tenen tan clar és com va arribar mòbil del Pablo fins a Las Crispitas, a tres quilòmetres d'on va desaparèixer. En aquest cas, hi ha dues hipòtesis: o que el Pablo anés amb el mòbil fins a la zona i li caigués o que alguna persona li hagués agafat el telèfon i el deixés als afores per despistar als investigadors.

Quina és la versió policial dels fets?

En total, els policies han fet declarar a unes 30 persones, però els testimonis d'algunes d'elles són completament contradictoris. La versió dels agents és que el Pablo va ser vist per última vegada a les 2:00 al carrer Zurbarán i que l'última persona que el va veure va ser un amic a qui li va dir que agafaria un taxi per tornar a la residència.

Un cambrer, un testimoni clau que desmunta la versió oficial de la desaparició

No obstant això, un cambrer del local on va estar aquella nit assegura que el va veure sortir del pub cap a les 23:45 i que no anava acompanyat de ningú. Per si no fos poc, també explica que el jove tenia dificultats en caminar i que anava begut, uns fets completament contradictoris a la versió dels fets que s'havia donat fins al moment. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre el Pablo, que immediatament es posi en contacte o amb SOS Desaparecidos o amb Emergències 112.