Caos a l'A-52 a Verín, a la província d'Ourense. Una ovella prenyada va aconseguir entrar a l'autovia aquest diumenge i va caminar tranquil·lament durant més de tres quilòmetres en direcció contrària. L'animal va alterar el trànsit, amb els cotxes intentant esquivar-la, mentre els agents de la Guàrdia Civil de Trànsit la van escoltar per intentar que sortís de la via gallega d'alta velocitat. Els vehicles la veien venir de front, tot i que no a molta velocitat, atès que, pel que sembla, anava caminant sense ser conscient de les molèsties i el perill que, molt probablement sense voler, estava provocant.

Una patrulla de la Guàrdia Civil de Verín va aconseguir localitzar-la i, segons ha explicat La Voz de Galicia, també van poder aturar-la. Mentre l'enxampaven, els agents en moto anaven alentint la circulació dels vehicles de l'autovia A-52 al seu pas per Ábedes. Els turismes reduïen la velocitat i van començar a circular per un segon carril. No obstant això, el fet que l'animal pogués posicionar-se a bell mig de la via feien perillar les condicions de seguretat i augmentar la probabilitat d'un sinistre amb ferits o víctimes mortals.

L'ovella surt de l'autovia i busquen el seu propietari 

Mentre els vehicles eren reconduïts, un altre agent de la Guàrdia Civil guiava l'ovella fins a la sortida més propera de l'autovia, que havia de deixar la via d'alta velocitat per un dels accessos. Finalment, van aconseguir que després de tres quilòmetres enfilés la rampa i tant els conductors com l'animal quedessin fora de perill. Segons el mitjà citat, un pastor va fer-se càrrec de la ovella provisionalment, que està prenyada, mentre s'intenta localitzar el seu legítim propietari i les causes per les quals presumptament s'hauria escapat.