El 2021 acabava amb bones notícies per a la presentadora neozelandesa Oriini Kaipara, una periodista d'arrels maoris que va fer història en ser la primera a aparèixer en prime time amb un tatuatge moko kauae -típic de la cultura maori- a la barbeta.

Oriini Kaipara, la presentadora maori del moment

La seva història s'ha fet viral a través de les xarxes socials i ha fet la volta al món, inspirant milers de persones.

I és que el passat 25 de desembre, aquesta periodista de 39 anys va viure l'apogeu de la seva carrera en presentar el seu primer butlletí de notícies de les 6 de la tarda per a Newshub, al canal 3 de la televisió de Nova Zelanda.

Oriini Kaipara / Instagram

Oriini Kaipara / Instagram

El seu repte més important havia estat representar les seves arrels maoris -una de les tribus indígenes del país-, fita que va aconseguir en presentar el telenotícies de la franja horària amb més espectadors i mostrar el tatuatge que porta a la cara, símbol dels seus orígens i acció aplaudida com a victòria de la representació maori en els espais més amplis de la televisió.

Presenta les notícies en 'prime time' amb un tatuatge a la cara

Kaipara declarava a la cadena CNN que en el moment en què li van comunicar que seria l'encarregada de cobrir el prime time -franja amb més audiència- "estava realment eufòrica, a la lluna" i que va suposar un "gran honor".

Malgrat la recent mort de la seva mare, la periodista va afrontar el repte amb enteresa i convertint-se en fenomen viral i en la primera dona del país amb tatuatges maoris a la cara que presentava les notícies.

Es fa viral: crítiques i aplaudiments a les xarxes socials

Les reaccions també van ser agredolces, ja que a les nombroses mostres d'afecte i felicitacions es van afegir les crítiques.

Tanmateix, la majoria no es van centrar en el seu aspecte físic sinó en l'ús de vocabulari maori que va utilitzar durant el programa.

A això la presentadora va respondre contundentment: "Encara no hem abordat gaires traumes de la colonització intergeneracionals i per als maoris, això és molt, molt important també".

Tal com explica ella mateixa, l'Oriini es va tatuar el seu moko kauae per decisió pròpia per mostrar i tenir sempre presents les seves arrels i identitat com a dona maori. També espera que les joves s'inspirin en la seva història i prossegueixin amb el canvi dels temps.