Dos germans de Tàrrega han estat denunciats als Mossos d’Esquadra acusats d’haver agredit un nen de 12 anys a l'institut Alfons Costafreda de Tàrrega (Urgell), el passat 30 de novembre. Segons els pares, que aquest dilluns van presentar denúncia davant de la policia catalana, els dos germans, de 12 i 15 anys, van agredir el nen a l’interior de l’institut. 

La criatura ha hagut de ser operada i ha passat sis dies ingressada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, segons han revelat els pares al diari Segre.

Investigació dels Mossos d'Esquadra en marxa

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tàrrega han obert una investigació per aclarir els fets i esbrinar com el nen va patir una fractura d'òrbita ocular. Segons els pares, els dos germans van apallissar el nen a l’institut. L'institut ha informat dels fets a Educació i el Departament està estudiant quines accions prendre a l'espera de conèixer el resultat de la investigació que està en mans dels Mossos d’Esquadra. 

Segons la denúncia de la família del nen de 12 anys, el passat 30 de novembre es va iniciar un enfrontament al pati de l’institut Alfons Costafreda, que venia d’una picabaralla entre dos joves, de la mateixa edat, a primera hora del matí, quan accedien a l’institut. Un dels dos va caure i va pensar que l’altre li havia fet la traveta, un fet que va desencadenar amb una discussió, que va pujar de to al pati, al migdia, quan un dels dos joves i el seu germà, més gran, de 15 anys, el van apallissar. 

En l’agressió contra el nen de 12 anys hi van participar altres persones, segons ha assegurat la família en la denúncia als Mossos d’Esquadra. Entre tres i quatre joves més, que ara la policia catalana també està mirant de poder identificar. Els joves el van envoltar, el van tirar a terra i li van donar puntades de peu i el van trepitjar fins que altres estudiants de l’institut els van poder aturar i separar. A conseqüència de l’agressió, va patir una greu lesió a l’ull, que va requerir una operació d’urgència a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. 

El menor té por de tornar a l'institut

Segons detalla el diari Segre, des de l’institut van trucar al pare del nen agredit per tal de ser traslladat al CAP. El menor d’edat va vomitar a l’institut i també al CAP, on finalment va ser derivat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Des de l’hospital del Segrià va ser traslladat, ja de nit, a Barcelona, a la Vall d’Hebron, on va ser intervingut quirúrgicament a l’ull.

Va ser operat de la fractura i li van posar plaques de titani, consta a l’informe mèdic adjunt a la denúncia presentada pels pares davant dels Mossos d’Esquadra. Segons recull el mateix mitjà, tot i que el jove està fora de perill i es recupera de les ferides a casa i està fora de perill, té por de tornar a l’institut després de la brutal agressió patida al pati del centre.