Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest matí, en diversos punts del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, un cop contra la màfia albanesa que es dedica al conreu i tràfic de marihuana. Des de les sis del matí s'estan fent diverses entrades sota la batuta dels investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos de les Terres de l'Ebre amb la col·laboració de desenes d'agents d'intervenció de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) a Salou, on s'han fet ja dos detinguts, i també en altres municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. 

 

Cop a la part alta de la màfia de la marihuana

L'objectiu de la investigació és detenir als responsables de plantacions de marihuana i també de la xarxa que es dedica a la venda internacional de la droga que es conrea per tot Catalunya, un país que s'ha convertit en el jardí d'Europa d'una droga que després es trasllada per tot el continent amb la DO de casa nostra. Si bé gairebé cada dia totes les Unitats d'Investigació (UI) de les comissaries d'arreu del país fan operatius per desmuntar plantacions de marihuana, l'operatiu d'avui té com a objectiu atacar la part alta de l'organització albanesa que controla el tràfic de marihuana a casa nostra. Salou, per la zona i el clima, és un dels llocs on els caps d'aquestes organitzacions, que si bé no són els líders màxims, sí que tenen posicions de poder en la màfia de la marihuana, escullen per estar-hi i viure-hi. 

marihuana terres de l'ebre
Els Mossos han fet diverses entrades en domicilis de les Terres de l'Ebre / ACN.

Cal destacar que la majoria dels detinguts que es fan a Catalunya per aquest tipus de plantacions són de nacionalitat albanesa, per davant d'arrestats de nacionalitat marroquina i detinguts de nacionalitat espanyola. S'esperen diversos detinguts. A Salou s'ha entrat en cases particulars, on s'han fet com a mínim dos detinguts. A la zona de les Terres de l'Ebre, en canvi, les entrades són en plantacions en diversos pobles. Ara per ara, però, els Mossos d'Esquadra no han facilitat més dades d'aquest operatiu que segueix en marxa al sud del Principat. S'esperen, però, set detinguts. Els detinguts a Salou són de nacionalitat albanesa i els detinguts en algunes plantacions de les Terres de l'Ebre, de nacionalitat espanyola. Ahir era la Policia Nacional espanyola la que va fer un operatiu també contra el tràfic internacional de marihuana amb Catalunya com epicentre.

marihuana terres de l'ebre (1)
En l'operació intervenen efectius d'ARRO i de la DIC dels Mossos d'Esquadra / ACN.

La redacció d'ElCaso.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.